Početna Vijesti Rijetka Lancia Delta se prodaje za astronomsku cijenu

Rijetka Lancia Delta se prodaje za astronomsku cijenu

Rijetka Lancia Delta se prodaje za astronomsku cijenu

​Lancia Delta Integrale jedan je od najslavnijih automobila u istoriji, a jedan sanjar ga je odlučio učiniti još lakšim pa je nastala kreacija pod nazivom Eugenio Amos, osnivač kompanije Automobili Amos, predstavio je automobil početkom 2018. godine te je obećao da će proizvesti 20 primjeraka. 

Eugenio Amos, osnivač kompanije Automobili Amos, predstavio je automobil početkom 2018. godine te je obećao da će proizvesti 20 primjeraka. Svaki od njih ima karbonsku karoseriju i motor koji razvija 330 KS. Originalna Delta Integrale imala je 197 KS tako da je Amos uspio povećati snagu ugradnjom novog usisa, izduvnog sistema, poboljšanog međuhladnjaka i remapiranjem ECU jedinice. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko ojačanog petostepenog manuelnog mjenjača s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

Modifikacije karoserije ne završavaju samo karbonskim panelima, jer je kompanija Automobili Amos uklonila zadnja vrata i Integrale pretvorila u mnogo krući hečbek. Za razliku od automobila prvobitno prikazanog u pres informacijama o Delti Futuristici, ovaj automobil ima detalj, odnosno liniju koja se proteže od nosa do zadnjeg panela. Na automobilu su EvoCorse Turbofan felge u boji karoserije, a ukupna težina modela iznosi 1.250 kg.

Unutrašnjost je presvučena crnom i crvenom Alcantarom, papučice su aluminijumske, a tu su i Recaro sportska sjedišta. Vozaču je na raspolaganju Overboost dugme.

Automobili Amos je u početku tražio oko 347.000 za automobil, a sada je cijena gotovo dvostuko veća i iznosi 649.950 dolara.

(Postsen)


https://static.ekskluziva.ba/upload/attachments/17_u1Y.jpg