Početna Vijesti Nakon Trivić i Dodik proglasio pobjedu: Predsjednik RS-a je kandidat SNSD-a, to...

Nakon Trivić i Dodik proglasio pobjedu: Predsjednik RS-a je kandidat SNSD-a, to jest ja!

Lider SNSD-a proglasio je večeras pobjedu za predsjednika Republike Srpske, nakon što je to ranije večeras već uradila njegova protukandidatkinja iz PDP-a Jelena Trivić.

“Prebrojano je 523.326 glasova, 274.987, 246.425 i gospodin Jovičić ima 1.914. Ovo nas uvjerava da ovakav rezultat i ovakav trend kaže da je kandidat SNSD-a tj. ja pobijedio na izborima”, kazao je Dodik.

Dodao je da je RS položila jedan ozbiljan demokratski ispit i da može proći kroz ovako komplikovanu proceduru koja je mjenjana u toku izbora od strane CIK-a.

“Ovu izbori su pokazali demokratsku svijest. Ponosan sam što sam bio kandidat i što sam sad potvrđeni predsjednik. Sarađivat ćemo sa našim važnim partnerima kao što su Srbija, Rusija, Mađarska…”, poručio je Dodik dodavši da je Cvijanović pobijedila za člana Predsjedništva BiH, a on za predsjednika RS-a.

Podsjećamo, nešto ranije predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, proglasio je pobjedu njihove kandidatkinje Jelene Trivić u utrci za predsjednicu entiteta Republika Srpska.

Borenović se oglasio na službenom Twitter nalogu porukom da je gotovo.

“Ljudi, ovo je gotovo, pobjeda Na osnovu 461.825 prebrojanih (72,3%): Jelena Trivić 236.560 (51%) glasova, Milorad Dodik 225.265 glasova (48%) pobjeda, pobjeda, pobjeda”, poručio je Borenović.

.

.

.

Izvor: Klix


https://static.ekskluziva.ba/upload/attachments/1dod_XSr.jpg