Početna Vijesti Zelenski poslao upozorenje Putinu: Naša reakcija biće oštra ukoliko Rusija pripoji četiri...

Zelenski poslao upozorenje Putinu: Naša reakcija biće oštra ukoliko Rusija pripoji četiri regiona!

Zelenski poslao upozorenje Putinu: Naša reakcija biće oštra ukoliko Rusija pripoji četiri regiona!

KIJEV – Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je danas Rusiju da slijedi “veoma oštar” odgovor Kijeva ukoliko Moskva pripoji četiri ukrajinska regiona nakon održanih referenduma na tim teritorijama.

Saopštenje koje je izdala kancelarija Zelenskog nakon telefonskog razgovora sa italijanskim premijerom Mariom Dragijem ne odnosi se na sutrašnju ceremoniju na kojoj će ruski predsjednik Vladimir Putin potpisati dokumenta kojima se proglašava ruska aneksija četiri ukrajinska regiona, prenio je Rojters.

“Glasovi su bezvrijedni i ne mijenjaju realnost. Teritorijalni integritet Ukrajine biće vraćen. I naša reakcija na priznanje rezultata od strane Rusije biće veoma oštra”, rekao je Zelenski.

Britanska agencija navodi da nije još jasno da li je Zelenski razgovarao sa italijanskim premijerom prije ili nakon što je Kremlj najavio sutrašnju ceremoniju.

Kremlj je ranije danas saopštio da će ruski predsjednik sutra na ceremoniji u Moskvi potpisati dokumenta o pristupanju Rusiji ukrajinskih teritorija na kojima je održan referendum.

Putin će tokom ceremonije održati govor, nakon čega će se sastati sa liderima samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u kojima je od 23-27. septembra održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji.

.

.

.

.

.

Izvor: Nezavisne


https://static.ekskluziva.ba/upload/attachments/1zele_OkZ.jpg