Početna Vijesti Šest najčešćih grešaka kod nanošenja pudera

Šest najčešćih grešaka kod nanošenja pudera

Šest najčešćih grešaka kod nanošenja pudera

Vrijeme je da jednom zauvijek savladate i ovu lekciju.

Nema dobrog make upa bez dobro nanesene podloge. Činjenica je to koju smo dosad svi usvojili, ali većina žena i dalje najviše make up grešaka radi upravo sa podlogom. Vrijeme je da jednom zauvijek savladate i ovu lekciju. Donosimo vam 6 najčešćih grešaka kod nanošenja podloge.

Nanosite previše slojeva

Mnogo žena vjeruje da što više slojeva nanese, to će imati bolje prekrivanje. Ali, to je velika greška. Tajna ne leži u slojevima nego u idealnom puderu koji pristaje vašoj koži. Ako nanosite više slojeva na dijelove lica koje posebno želite prekriti, više podloge samo privlači dodatne podloge na te dijelove lica. Ujednačena podloga daje prirodan izgled vašem licu.

Testirate puder na svojoj ruci

Uvreženo pravilo da puder i korektor trebate prilikom kupovine provjeriti na svom dlanu je pogrešno. Naime, boja na licu i na ruci nije iste nijanse. Najbolje mjesto gdje treba nanijeti novi puder je na vašem vratu.

Nanosite korektor ispod pudera

Prvo nanosite korektor, a tek onda puder? Pogrešno! Naime, s puderom ćete maknuti naneseni korektor. Prvo trebate nanijeti puder, a tek onda korektor.

Ne koristite prajmer

Vaša podloga mijenja boju tokom dana? Vjerovatno ste zaboravili da nanesete prajmer. Zbog oksidiranja pudera njegova boja se mijenja, a prajmer će to uspješno spriječiti.

Nanosite puder samo do ruba vilice

Niko ne želi vidjeti prelaznu crtu koja se stvara ako puder nanosite samo na lice. Podlogu uvijek morate nanijeti i na dio vrata te dobro izblendati.

Puder se počinje mastiti

Ako imate mješovitu ili masnu kožu, nakon određenog vremena vaše lice će se početi sjajiti. Kako biste to izbjegli, tečni puder fiksirajte uz pomoć pudera u prahu.

(Avaz)


https://static.ekskluziva.ba/upload/attachments/9_QL0.jpg