Početna Showbiz NJIHOVA LJUBAV JE BILA ZABRANJENA – OVO JE SUPRUGA DINA MERLINA: Pogledajte...

NJIHOVA LJUBAV JE BILA ZABRANJENA – OVO JE SUPRUGA DINA MERLINA: Pogledajte i sve će vam biti jasno

Pjevač Dino Merlin retko kada u javnosti pokazuje suprugu Amelu sa kojom ima dvoje dece, a njihova ljubavna priča je veoma interesantna.

Kako je pjevač jednom i sam rekao, prije braka bili su u vezi pet godina.

– Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još uvijek mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina – vraća Merlin svoj film uspomena.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Sjeća se i datuma. Bilo je to 8. 8. 1979. godine.

Amelini roditelji su bili protiv ljubavi sa Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala “i ptičijeg mlijeka”.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću – kazao je on.

– Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju – sjećao se Merlin tih vremena i dodao:

– Ali eto, vrijeme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem.

Svojevremeno je rekao da nikada neće zaboraviti trenutak kad se posle prve turneje po Jugoslaviji vratio kući praznih džepova i gladan.

haber.ba