Početna Zanimljivosti Senzacionalna plaža u Japanu osvojila svijet

Senzacionalna plaža u Japanu osvojila svijet

Senzacionalna plaža u Japanu osvojila svijet

 

Plaža je toliko popularna da je 2019. godine imala oko 460.000 posjetilaca.

Plaža u Japanu postala je hit na Instagramu zahvaljujući efektu ogledala, u kojem se odražava nebo u različitim nijansama…

Govorimo o čuvenoj japanskoj plaži Ćićibugahama koja je postala jedna od najnovijih senzacija na Instagramu. Nalazi se izvan grada Mitojo na ostrvu Šikoku. Upečatljivo mjesto nalik ogledalu označeno je više od 175.000 puta na Instagramu, a ima i svoju stranicu na društvenoj mreži.

Plaža je toliko popularna da je 2019. godine imala oko 460.000 posjetilaca. Svakim danom ovdje je sve više i više turista, a snimci plaže pokazuju turiste u upečatljivim pozama kao što su skakanje u vazduh, držanje balona i hodanje sa rekvizitima kao što su kišobrani. Fotografije prikazuju zapanjujuće zalaske i izlaske sunca u intenzivnim ljubičastim, narandžastim, crvenim i ružičastim nijansama.

Čini se da dramatični oblačni pejzaži izgledaju posebno dobro iznad bazena plime, kao i fotografije snimljene u veoma mirnim danima zbog nedostatka talasa na površini vode.

Plaža se poredi sa solanama Salar de Ujuni u Boliviji, koje također odražavaju sliku neba u ogledalu tokom kišne sezone i veoma su popularne među putnicima.

(Avaz)