Početna Showbiz Jelovnik zbog kojeg Amal Clooney ima tako savršenu figuru

Jelovnik zbog kojeg Amal Clooney ima tako savršenu figuru

Amal Clooney ima sve – uspješnu karijeru, dvoje djece, Georgea, kuće na najljepšim mjestima na svijetu, a istovremeno izgleda kao boginja s Olimpa.

Da ne zaboravimo da važi i za ikonu stila 21. stoljeća. Ima toliko skladnu figuru da sve što na sebi nosi postaje oličenje savršenstva. Neki će, doduše, reći da je previše mršava, ali holivudski srcelomac se ne žali. Uostalom, uvijek je imao dobar ukus. A kad smo već kod ukusa, otkrivamo šta se sve nalazi na jelovniku jedne od najinspirativnijih žena današnjice.

 Lijepa pravnica drži se svog gastronomskog rituala koji se sastoji od nekoliko obroka dnevno. Najvažniji je, naravno, doručak. Ali ako ste mislili da je jutro počelo s cijeđenim naranđama i tostom, prevarili ste se. Ovo je doba dana kada je stol rezervisan za izuzetno zdravu hranu koja daje dovoljno energije. Naprimjer, supa od morskih algi s tvrdo kuhanim jajima. Juha, pa još i od algi, i nije baš uobičajeni doručak, ali Amal očito pomaže i zato se obično nalazi na njenom jutarnjem stolu.

I ručak ima snažnu mediteransku liniju. Kako je rekla za “Vogue”, ona je ta koja šefuje u kuhinji, a majstorica je za pravljnje špageta s mini ćuftama od purećeg mesa i pilećih prsa u limunovom sosu. Salata mora biti vitaminska bomba, a uglavnom je kombinacija svježeg sezonskog povrća.

Amal Clooney ne bježi od ukusne večere, iako to ne izgleda tako. Kada borave na jezeru Como, na meniju su obično italijanski specijaliteti. George Clooney se jednom pohvalio da bi njegova supruga mogla raditi kao majstor pizze u najboljim tratorijama. Najdraža im je “margarita” s dodatkom rikole, a na repertoar uključe i nešto od kuhinje iz Libana, zemlje iz koje Amal potječe, kao i indijska i japanska jela.

– Sama pravi vrhunski umak od njoka i pesto sos, prste da poližeš – otkrio je poznati glumac.

Omiljene porodične grickalice su kokice, posebno dok uživaju u kućnom kinu. Amal ističe da je važno piti puno tekućine, tako da tokom dana popije najmanje dvije litre obične vode, a ponekad se osvježi koktelom koji je osmislila s Georgeom i njihovim prijateljima Cindy Crawford i Random Gerberom s kojima su osnovali brend „Casamigos“.

Glavni sastojak je tekila, uz dodatak sirupa od limete, nektara agave i brusnica. Službeno je predstavljen na vjenčanju Clooneyja u Veneciji 2014. godine.

azra.ba