Početna Zanimljivosti Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog se*sa?

Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog se*sa?

Je li vam se ikad dogodilo da vam se tresu noge nakon dobrog se*sa?

Ponekad nakon strastvenih aktivnosti pod plahtama možemo doživjeti takozvanu reakciju na seksualno zadovoljstvo koja na prvu izgleda pomalo zastrašujuće, a zapravo je jako dobra za naše psihofizičko zdravlje.

Ako ste se zapitali je li s vama sve uredu ako vas noge ne služe i ako vam klecaju koljena nakon sek*sa, nemate razloga za brigu. Ovo nije neka rijetka alergija na seks, nego normalna reakcija koja se događa većini žena.

Se*s ima fantastične zdravstvene dobrobiti, posebno za nježniji spol. Može zamijeniti trening i poboljšati kondiciju, zbog redovitog seksa imamo bolju kosu i kožu, a o sjajnom raspoloženju koje potiče, ne moramo niti govoriti.

Zašto se ženama tresu noge nakon dobrog se*sa?
Odgovor na ovo pitanje, zapravo je vrlo logičan. Baš kao što nakon kvalitetne tjelovježbe imate osjećaj da vaše nogu ne mogu nositi težinu cijelog tijela, a koljena su toliko slaba da ih jedva možete savinuti, otprilike se ista stvar događa i nakon aktivnijeg seksa.

Međutim, u ovom slučaju je psiha također zaslužna za se*sualne reakcije koje nas mogu zbuniti. Ova intimna reakcija je sasvim normalna, a malo tko može otvoreno govoriti o njoj pa brojne žene žive u brizi i neznanju, misleći da s njima nešto nije uredu, napominje dr. Jessica Williams.

Orgazam potiče grčenje mišića vagine i ostatka tijela, zbog kojega dolazi do trzaja, posebno u donjim ekstremitetima, a mozak u tom trenutku oslobađa val dopamina, koji je zaslužan za osjećaj seksualnog zadovoljstva te oksitocina, hormona koji je povezan s maženjem i emocionalnim vezanjem.

Da biste razumjeli zašto vam se tresu noge, prvo morate razumjeti kako vaše tijelo reagira na orgazam. Tijekom orgazma doživimo takozvanu miotoniju, odnosno mišićnu kontrakciju u većem dijelu tijela. Kad napokon opustite mišiće, oni su šokirani pa se počnu tresi. Neke žene osjećaju i grčenje u zdjelici, koje se događa zbog kontrakcija u maternici, napominje dr. Williams.

Tijelo tijekom se*sa prolazi kroz intenzivno oslobađanje i užitak, a u cijelom tijelu se nakupljaju velike količine napetosti. Povećava se krvni tlak, srce ubrzano kuca, a hormoni nekontrolirano plešu kroz cijelo naše biće. Ako ne volite ovaj osjećaj i želite ga izbjeći, pripazite na položaj nogu tijekom seksa, savjetuju stručnjaci.

Ako noge dugo držite u zraku, veća je vjerojatnost da ćete nakon seksa osjećati drhtavicu. Još jedan koristan savjet je češće mijenjati se.sualne poze, što će ujedno u vaš odnos unijeti dinamiku i dodatnu strast.

Tijelo se*s gleda kao svojevrsno stanje šoka pa žene primjećuju razne reakcije. Neke od nas mogu plakati, neke mogu osjećati navalu euforije, nekima može biti začepljen nos, a neke mogu i nekontrolirano kihati, napominje dr. Jessica Williams.

haber.ba