Početna Izdvajamo SARAJEVO KONAČNO IMA SVOJU PRVU ČORBARU: Jedinstven Čorbara Soup Bar je najnovije...

SARAJEVO KONAČNO IMA SVOJU PRVU ČORBARU: Jedinstven Čorbara Soup Bar je najnovije pojačanje sarajevske gastro scene

Kako smo svi u svakodnevnoj trci sa vremenom, nerijetko zapostavljamo ono najvažnije – svoj organizam i pravilnu ishranu koja uključuje kuhanu hranu. Istina, do sad vam je opravdanje moglo biti to što u Sarajevu nismo imali čorbaru u kojoj možete svaki dan pojesti nešto “na kašiku” i svom tijelu dati ono što mu je najpotrebije. Međutim, od aprila ove godine glavni bh. grad dobio je konačno svoju prvu čorbaru u kojoj su formirane pristupačne cijene, te svi možemo sebi priuštiti jedan kvalitetan obrok – jednu čorbu dnevno.

Dodamo li tome informaciju da se prva Čorbara Soup Bar nalazi u centru greda, u ulici Maršala Tita br. 4 na Marijin Dvoru, onda vam slobodno možemo preporučiti da ovdje svaki radni dan kvalitetno jedete.

Vlasnik Sead Mirojević sa suprugom Aidom, jelovnik je pravio od pomno probranih jela, tako da zadovolje i tradicionalne, ali i međunarodne gastronomske ukuse. Za prave ljubitelje domaćeg, tu su grah, klepe, gulaš itd.

Od čorba u ponudi imaju: begovu, teleću, merdžimek, ječmenu, dajdžinu, tarhanu.
U ovom najnovijem pojačanju sarajevske gastro scene na vašem tanjiru mogu se naći i grah, salate kao i razne slastice poput sutljiaša, kompota, baklava, jabukovače itd.

Vlasnici ističu da imaju u planu da nastave širiti svoj jedinstveni biznis i u drugim djelovima grada, ‌a na listi prioriteta prva je dostava po lokacijama koji su u blizi objekta.

Čorbara Soup Bar radi od 8h do 17h od ponedjeljka do petka, a sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon 063 990 009 ili na Instagram profilu Čorbara Soup Bar.