Početna Showbiz Kraljica Elizabeta ovu namirnicu toliko nije voljela da je bila zabranjena u...

Kraljica Elizabeta ovu namirnicu toliko nije voljela da je bila zabranjena u palači!

Bivši kuhar kraljevske porodice Darren McGrady svojevremeno je otkrio da je bijeli luk bio zabranjen u Buckinghamskoj palači jer ga je kraljica Elizabeta prezirala.

Kraljica Elizabeta II prvi put je preuzela prijestolje 1952. godine, vodeći Veliku Britaniju kroz decenije društvenih promjena i preokreta – od historijskih globalnih događaja poput pada Berlinskog zida do novijih domaćih pitanja poput Brexita.

Kraljica je sigurno bila izdržljiva, a mnogi su tokom godina promatrali njenu prehranu kako bi shvatili šta je pridonijelo njenoj dugovječnosti. Zanimljivo je da je kraljica Elizabeta II toliko mrzila jednu zdravu namirnicu da je “protjerana” iz cijele Buckinghamske palače.

Prije nekoliko godina bivši kraljevski kuhar Darren McGrady otkrio je da je kraljica apsolutno mrzila bijeli luk. Također nije bila veliki obožavatelj crvenog luka.

Nikada ne možemo poslužiti ništa s bijelim lukom ili previše luka, rekao je tada McGrady te dodao: “Također nismo mogli poslužiti meso koje nije bilo dovoljno pečeno, jer je ona više voljela svoje dobro pečeno.”

John Higgins, još jedan bivši kuhar koji je radio za kraljevsku porodicu, potvrdio je kraljičin prezir prema bijelom luku.

“Kraljica je divna dama, članovi kraljevske porodice su divni ljudi, ali im nedostaje bijeli luk jer se u Buckinghamskoj palači ne kuha s njim”, rekao je jednom za The National Post.

U kakvoj je hrani kraljica uživala? Prema McGradyju, ona je uvelike jela sezonsku hranu.

“Možete slati jagode svaki dan kraljici tokom ljeta u Balmoralu i ona nikada neće reći ni riječ”, objasnio je, “Pokušajte uvrstiti jagode na meni u januaru i ona će vas izgrditi i reći da se ne usuđujete slati joj genetski modificirane jagode. Ona apsolutno jede sezonsku hranu.”

Izvor: Klix