Početna Showbiz Za rezanje vena: Poslušajte nikad objavljenu pjesmu Šabana Šaulića

Za rezanje vena: Poslušajte nikad objavljenu pjesmu Šabana Šaulića

No, ni skoro četiri godine od njegove smrti, javnost ne može da se pomiri s činjenicom da Šabana više nema

Nekrunisani “kralj folka” Šaban Šaulić izgubio je život u saobraćajnoj nesreći 17. februara 2019. u Njemačkoj, pri povratku s nastupa.

Vozač “mazde” je vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole. Policija je istragom utvrdila kako je za nesreću kriv 34-godišnjak koji je svojom “mazdom 6” udario u vozilo marke “seat Ibiza” i oba vozila su sasvim uništena, a popularni pjevač preminuo je u bolnici. Osim njega, u nesreći je stradao i njegov prijatelj i muzičar MIrsad Kerić.

No, ni skoro četiri godine od njegove smrti, javnost ne može da se pomiri s činjenicom da Šabana više nema, da nećemo čuti više njegov glas, nove pjesme… I odjednom, na društvenim mrežama, isplivao je snimak, kako neki tvrde, nikad objavljene pjesme Šabana Šaulića “Gde ste sada drugovi”. Kažu za “rezanje” vena…

Neki, s druge strane, tvrde kako je pjesma ipak našla put do slušalaca i prije Šabanove smrti. Bilo jedno ili drugo, pjesma zaslužuje da ostane vječno zapisana, te da svakako uđe na listu brojnih evergrina “kralja folka” koje će živjeti godinama nakon što nas je napustio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Express (@express.ba)

avaz.ba