Početna Rijaliti STIGLE VIJESTI O MILJANI, MARIJA VAN SEBE: “Nakon temperature koju su nekako...

STIGLE VIJESTI O MILJANI, MARIJA VAN SEBE: “Nakon temperature koju su nekako uspjeli da joj spuste, Miljana sada…”

Stanje Miljane Kulić, koja već mesec dana boravi u bolničkoj postelji zbog komplikacija nakon operacije želuca, ne popravlja se, a kako Republika saznaje, ona je sada u stanju kada bunca, kada je pospana i ima napade nervoze.

Kako je rečeno, bivša zadrugarka je non-stop pod nadzorom ljekara, a od nje se ne odvaja majka Marija Kulić.

– Nakon temperature koju su nekako uspjeli da joj spuste, rijaliti-učesnica se sad bori s teškom depresijom, pa po cijeli dan bunca, dok noću uopšte ne spava. Miljanu je skoro pregledao psihijatar, dao je svoj sud o njenom sve gorem psihičkom stanju i još se ne zna kad će skroz da stane na noge. Pregled je naknadno tražen zbog izmjena u psihičkom stanju pacijentkinje, pospanosti preko dana i povremene napetosti. Njena majka Marija je rekla da Miljana slabo spava noću, ima čestu nervozu i napetost jer se dugo nalazi u bolnici, a strahuje kako se sestra brine o njenom sinu. Nepovjerljiva je prema mnogima koji brinu o njoj – kaže nam izvor blizak Kulićima i otkriva da Miljana ima faze u kojima bunca:

– Postoje podaci da se Kulićka leži od 12 godine od stanja koje se još naziva i adolescentska kriza, a imala je i faze šizofrenije. Do danas je bila na raznim terapijskim protokolima. Majka kaže da joj je vid zamućen, da bunca i izgubljeno gleda.

Miljanina majka brine i zbog toga što lijekovi koje miješa mogu da izazovu razne komplikacije.

– Marija brine o potencijalno neželjenim efektima kombinovanja somatskih lijekova s valproatima. Objašnjena joj je procedura doziranja psihofarmaka, kao i neophodnost redovnog uzimanja svega toga. Predočeni su svi rizici samoinicijativnog smanjivanja i obustavljanja uzimanja lijekova koji su za psihu, ali i nadzor nad uzimanjem lijekova – kaže izvor.

Miljanina majka Marija kaže da jedva čeka da kćerku izvede iz bolnice i da je doktori stalno obavještavaju o promjenama.

haber.ba