Početna Showbiz Prva ispovijest Severinine sestre poslije tuče: Branila sam se od nje, ubola...

Prva ispovijest Severinine sestre poslije tuče: Branila sam se od nje, ubola me je! Već dugo koristi n.rkotike i ne liječi se!

Severinu Vučković u utorak poslijepodne policajci su dočekali na zagrebačkom aerodromu. Povod je bila porodična svađa Severine i sestre Marijane u stanu u Splitu, pred očima majke.

Nakon što je sestra prijavila nju, Severina je tvrdila da je ona ta koja je napadnuta, a u medijima su objavljene fotografije na kojima pjevačica pokazuje svoje povrede. Majka Ana stala je na Severininu stranu, rekavši da se Marijana bacakala po stanu.

Severinin PR o incidentu je rekao da je Marijana pjevačici pokidala ogrlice s vrata i razbila telefon. Komšije u Splitu ispričali su medijima da se Marijana po zgradi galamila da će iskrvariti.

Sestra Marijana Popović za Dnevnik Nove TV ispričala je svoju stranu. Kaže kako je u jako teškom stanju.

“Izuzetno sam potresena ubilačkim nagonom porodičnog nasilja i ne želim komentarisati plaćene i sramne tekstove od PR tima dotične. Teško je porodici s nekim ko dugo vremena konzumira razne n.rkotike, a ne želi se podvrći psihološkoj podršci i liječenju. Pros..tuisati svoju ličnost medijski na štetu i obraz svoje porodice još je jedan devijantan psihološki put dotične”, ispričala je Marijana i nastavila u jednako optužujućem tonu.

“Nasrtati stalno na porodicu, učiteljice, socijalne radnice, bivše partnere… Nije to čista glava, a institucije već prethodna četiri mjeseca po mojoj uredno pisanoj prijavi i upozorenju ništa nisu preduzete. Zato je ovo sinoć bila posljedica napada kroz nesagledavanje ovih posljedica na moju raniju prijavu socijalnom centru Maksimir i upravnici Jasni Cesarec, MUP-u Maksimir i DORH-u”, ispričala je sestra.

Marijana je ispričala kako je u više navrata dobijala prijeteće telefonske poruke. Kaže da ih je dostavila svim ustanovama.

“Ovo sada je posljedica nemara. Zahvaljujem državnim ustanovama, Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, javnom tužitelju, DORH-u, što sam se branila od oštrog predmeta i zadobila ubodnu ranu od agresivne i mentalno upitne osobe. Ubosti člana porodice i ne pozvati hitnu pomoć je naum s kojim je došla da to obavi. Jadna je država kad dopušta da ovakve osobe javno djeluju”, zaključila je Marijana Popović.

Severinin advokat Jasminka Biloš rekla je kako Severina nije bila uhapšena i da je na slobodi. Dala je svoju izjavu policiji u pogledu kaznene prijave koju je protiv nje podignula njena sestra. I Severina će podnijeti kaznenu prijavu protiv sestre.

haber.ba