Početna Showbiz Oteli su mi pjesmu i dali je Ceci: Vesna Zmijanac priznala da...

Oteli su mi pjesmu i dali je Ceci: Vesna Zmijanac priznala da je prva snimila ovaj čuveni hit!

Postoji samo jedna narodna pjevačica za koju su se rok i pop zvijezde nekadašnje stare Jugoslavije bukvalno otimale ko će da joj uradi bar jednu pjesmu, i to je Vesna Zmijanac. Za nju su neke od najpoznatijih pjesama pisali Dino Merlin, Bajaga, Željko Joksimović…

Međutim, malo je poznato da je skoro cijeli album „kraljici tuge“ baš pred početak građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji trebalo da uradi Oliver Mandić. Ona je sa njim, kao duetsku pjesmu 1992. godine snimila pjesmu „Zlato, srećan put“, ali ta verzija ovog, sada već evergrina, nikada nije ugledala svjetlost dana.

– Ja sam to otpjevala, sada kad se sjetim, raspametim se koliko je to bilo dobro. A onda su mi tu pjesmu oteli. Oliver, svaki put kada me sretne mi obećava da će tu našu verziju pustiti u etar, ali to se nikada nije desilo. Zašto? Pitajte njega, i ja bih voljela ponovo da je čujem – kazala je Vesna za Informer, dok je gostovala na Roštiljijadi u Leskovcu.

Pomenutu pjesmu je tri godine kasnije na svom albumu „Fatalna ljubav“ objavila Svetlana Ceca Ražnatović.

Već i vrapci znaju da je par pjesama, koje su bile pisane za Vesnu kasnije otpjevala Ceca, poput „Kukavice“ i „Idi dok si mlad“.

Vesna je skoro priznala da je i Merlinova pjesma „Beograd“ bila najprije namijenjena njoj.

ekskluziva.ba