Početna Zanimljivosti U Crnoj Gori počelo takmičenje u izležavanju, za 350 eura se bori...

U Crnoj Gori počelo takmičenje u izležavanju, za 350 eura se bori devet takmičara!

Tradicionalno 11. takmičenje u ležanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je danas u etno selu “Montenegro” u Pivi.

Takmičenje je okupilo devet učesnika iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novačnu nagradu u iznosu od 350 eura, pišu Vijesti.me. Prvonagrađeni također dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora. Vrijednost “utješnih” nagrada je oko 500 eura, kažu organizatori.

Pravila su jednostavna – novac i poklone dobija onaj ko se može najduže izležavati, a jedino dozvoljeno kretanje je toalet na svakih osam sati.

Prošle godine je nagradu osvojila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ujedno oborila i rekord od 117 sati ležanja. Ove godine iz Podgorice su došli Jelena Nikolić iz Nikšića i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

“U Podgorici je vruće, nijesam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično”, sa osmijehom je kazao Žarko.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave svoju lokaciju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

“Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet rijetko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Vidjećemo koliko ću izdržati. Nijesam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati”, poručio je Vuk.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića. Tanja Mijović koja je porijeklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica te je također došla “ispipati” atmosferu i oprobati se u dugom ležanju.

ekskluziva.ba