Početna Rijaliti MILJANA NIKAKO NIJE SMJELA POD NOŽ SA NJENOM DIJAGNOZOM – Psihijatar zahtjevao...

MILJANA NIKAKO NIJE SMJELA POD NOŽ SA NJENOM DIJAGNOZOM – Psihijatar zahtjevao razgovor sa Marijom

“Ono što je zaključio psihijatar koji je sada dodeljen Miljani jeste da se u njenom slučaju radi o neredovnom lečenju i preskakanju terapije.”

Bivša zadrugarka Miljana Kulić, koja je i dalje na lečenju u Kliničkom centru Srbije, navodno nikako nije smela da se podvrgne operaciji smanjenja želuca u psihički nestabilnom stanju kakvo je njeno, zaključio je tim lekara koji trenutno brine o njoj, piše “Republika”.

Pored nestabilnog stanja usled tromboze, poznata Nišlijka Miljana Kulić zbog neredovnog lečenja i preskakanja terapija zapala je navodno u psihičku krizu, iz koje se neće iščupati ako se ne natera na psihoterapiju, tvrdi izvor koji ima uvid u lekarske izveštaje.

Zbog toga je, kako Republika dalje saznaje, psihijatar pod čijim je nadzorom Kulićeva trenutno, navodno održao bukvicu njenoj majci Mariji i skrenuo joj pažnju na to da je trebalo prvo da se pozabave Miljaninim psihičkim stanjem, pa tek onda da je vode na operaciju želuca, tvrdi izvor blizak porodici.

Naime, nakon što je Miljani dodeljena psihijatrijska terapija usled agresivnog i neartikulisanog ponašanja, usled kog je urlala na sestre i čupala kateter kad se probudila u šok-sobi u Beogradu, gde je prebačena iz Niša zbog tromboze, stručni konzilijum se pozabavio istorijom njenih psihičkih problema. Porodica Kulić je upozorena da mora ozbiljno da se postavi prema Miljaninoj dijagnozi i da joj pomogne da se zaleči, inače je neće pustiti kući.

POVEZAN VIDEO:

 

– Kada su je pitali koju terapiju je ranije imala, Miljana je slagala u bolnici da nikada pre nije imala psihijatra, pa su morali da uključe i njenu majku Mariju u celu priču s obzirom na to da svakako ona preuzima na sebe odgovornost za ćerku kada je njeno psihičko stanje u pitanju. Verovatno je tako bilo i u slučaju operacije u Turskoj, za koju je neko morao da da potpis jer nijedan lekar ne bi dozvolio da ide pod nož pacijent koji je toliko psihički nestabilan – tvrdi naš izvor i dalje navodi:

– Ono što je zaključio psihijatar koji je sada dodeljen Miljani jeste da se u njenom slučaju radi o neredovnom lečenju i preskakanju terapije. Cela porodica se krajnje neozbiljno i neodgovorno postavljala prema njenoj dijagnozi, pa je tražio detaljan izveštaj od prethodnog doktora specijaliste, kao i celu istoriju njenih psihičkih oboljenja, da bi im strogo podvukao kako ubuduće svi moraju da se postave i pomognu joj u lečenju.

Kako dalje piše pomenuti portal,Kulićkino narušeno zdravlje koje su izazvale brojne komplikacije posle operacije smanjenja želuca umnogome zavisi i od njenog psihičkog oporavka, te ona neće biti puštena iz bolnice dok joj se ne odredi adekvatna terapija.

– Mariji nimalo nije svejedno jer je potpuno svesna, posle svega što se izdešavalo, da je prvo trebalo da se pozabave Miljaninim psihičkim stanjem, pa tek onda da razmišljaju o bilo kakvim metodama poboljšanja fizičkog izgleda, a kamoli o jednoj ovako zahtevnoj operaciji kakva je smanjivanje želuca – zaključuje naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

srbijadanas.com