Početna Rijaliti J….. ti mamu, ima trombozu: Marija Kulić prijetila ljekaru koji je operisao...

J….. ti mamu, ima trombozu: Marija Kulić prijetila ljekaru koji je operisao njenu kćerku

Rijaliti zvijezda Miljana Kulić susrela se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima usljed komplikacija nakon operacije želuca, zbog čega joj je život ugrožen.

POVEZAN VIDEO:

Sada je doktor koji je operisao Miljanu Kulić poslao Kuriru prepisku sa Marijom Kulić u kojoj mu je ona prijetila.

“J…ću ti mamu, u šok sobi je, ima trombozu”, napisala je Marija.

“Glavni razlog zašto smo toliko dugo čekali na ovu izjavu jesu dobre vijesti od našeg pacijenta, a da se ne oslanjamo na tračeve ili spekulacije. Pacijent Miljana Kulić je 20. jula imala operaciju u našoj klinici. Operaciju je izveo visoko profesionalan tim. Tokom operacije, koja je trajala 52 minuta, nije bilo povrede slezine, ni više od 10 cc krvarenja, a cijela operacija je snimljena). Većina postoperativnog krvarenja se javlja u prva 24 sata i to je zapisano u medicinskoj literaturi. Našem pacijentu nisu uočena krvarenja, stoga je pacijent otpušten 23. jula, sa obezbijeđenom zalihom lijekova i vratio se u svoju zemlju.

Miljanina operacija je završena za veoma kratko vrijeme, kao što je ukupno 52 minuta, sa ne više od 10 cc, skoro bez krvarenja. Zašio sam cijelu liniju rukama da smanjim rizik od krvarenja ili curenja tokom operacije. Podigao sam pacijenta samo 2 sata nakon operacije i mobilisao se, trudeći se da rizik od tromboze nogu bude što je manje moguće. Lično sam pokušao da pomognem našem pacijentu da ukloni povećani sekret pluća koji se javlja kao posljedica pušenja u ranom periodu korištenjem metode posturalne drenaže.

Ali ponavljam. Medicina, nažalost, nije dva puta četiri. Pacijent sa svim faktorima rizika možda nema tromb, dok pacijent bez faktora rizika može da razvije tromb, rekao je doktor između ostalog.

ekskluziva.ba