Početna Rijaliti STANJE I DALJE KRITIČNO! Evo kada će biti poznat ishod operacije i...

STANJE I DALJE KRITIČNO! Evo kada će biti poznat ishod operacije i lavovske borbe ljekara za život rijaliti zvijezde Miljane Kulić

Miljana Kulić nalazi se na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru Niš gde je završila nakon komplikacija posle operacije želuca u Turskoj.

Lekari su dali sve od sebe da joj pomognu, a kako je slezina bila oštećena, morali su da je odstrane. Miljana je izgubila 2,5 litre krvi i još uvek je životno ugrožena.

Njen otac Siniša apelovao je na sve da se mole za zdravlje njegove ćerke, a majka Marija da ko može pošalje neophodne vitamine za što brži oporavak.

Kako je operisana u noći subota na nedelju, kritičnih 72 sata će proći noćas i tada će doktori sa sigurnošću moći da daju neke prognoze kada je Miljanin oporavak u pitanju.

Dakle sutra ujutru će lekarski tim koji sada vodi slučaj Miljane Kulić moći da kaže u kom smeru ide njen oporavak i da li je stanje stabilno.

Podsetimo, iz Kliničkoc centra Niš su izdali saopštenje da se Miljana Kulić uspešno oporavlja.

– Pacijentkinja Miljana Кulić primljena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš u subotu 30.07.2022., kao hitan slučaj zbog bolova u trbuhu. Sedam dana pre prijema u UКC Niš, pacijentkinja je operisana u turskoj bolnici, kada je zbog gojaznosti urađena operacija tzv. “skraćenje želudca“ (sleeve gastrectomia) . Nakon prijema u UКC Niš, urađene su sve dijagnostičke procedure, koje su ukazivale na neophodnost hitne hiruške intervencije.

– Istog dana, 30.07.2022., pacijentkinja je hitno operisana i tom prilikom ustanovljeno je krvarenje u trbuhu , uzrokovano povredom slezine. Urađena je operacija uklanjanja slezine. Pacijentkinja se uspešno oporavlja u Jedinici intezivne nege Кlinike za anesteziju i reanimaciju. Univerzitetski klinički centar Niš ima sve neophodne medikamente potrebne za lečenje pacijentkinje, a Zavod za transfuziju krvi Niš ima potrebne količine krvi koje se mere stotinama jedinica – piše u saopštenju na zvaničnom sajtu UKC Niša.

Kurir.rs/Pink.rs