Početna Rijaliti MILJANA JE BILA SVJESNA RIZIKA – OGLASILA SE DOKTORICA NAKON OPERACIJE: Ovo...

MILJANA JE BILA SVJESNA RIZIKA – OGLASILA SE DOKTORICA NAKON OPERACIJE: Ovo nikako nije smjela da uradi

Miljana Kulić imala je operaciju smanjenja želuca 19. jula u Turskoj, a samo nekoliko dana kasnije se avionom vratila za Beograd.

Doktori u Srbiji šokirani su činjenicom da njihove kolege iz Turske dozvoljavaju pacijentima da lete avionom samo nekoliko dana nakon ove teške intervencije.

Doktorka se oglasila za Informer i tom prilikom skrenula pažnju da je riječ o veoma komplikovanoj operaciji poslije koje pacijent ne bi smio odmah da se vozi avionom:

– Kao i sve druge operacije i ova nosi sa sobom rizik što od anestezije, što od hirurških komplikacija. Ne preporučuje se šest nedjelja od operacije let avionom – izjavila je doktorka.

Ona navodi da sve veći broj ljudi želi da se riješi suvišnih kilograma uz pomoć ove intervencije:

– Potražnja je u porastu posljednjih godina, za sada je prosječno 3-4 u toku mjeseca. Rizik je povišen u odnosu na ostale operacije zbog samog odabira pacijenata, odnosno radi se o gojaznim osobama koje vrlo često imaju pridružene hronične bolesti srca i krvnih sudova kao i dijabetes. Samim tim uvođenje tih pacijenata u anesteziju kao i zarastanje tkiva zbog osnovnih oboljenja nosi povišenu stopu komplikacija – navodi doktorka.

haber.ba