Početna Zanimljivosti Izvučen jedan od najvećih dobitaka u historiji američke lutrije

Izvučen jedan od najvećih dobitaka u historiji američke lutrije

Sretna dobitnica ili dobitnik iz savezne države Illinois pogodio/la je brojeve 13, 36, 45, 57 i 67 plus bonus broj (Mega Ball) 14

Američka lutrija Mega Millions objavila je u subotu da je u petak navečer izvučen dobitni listić čiji je vlasnik osvojio jackpot vrijedan više od 1,33 milijarde dolara, što je jedna od najvećih isplata u historiji američke lutrije.

Sretna dobitnica ili dobitnik iz savezne države Illinois pogodio/la je brojeve 13, 36, 45, 57 i 67 plus bonus broj (Mega Ball) 14.

– Igrači Mega Millionsa, provjerite svoje listiće! Imamo dobitnika (…) u Illinoisu. Pratite nas da biste saznali više pojedinosti – tvitala je lutrija Illinoisa.

Prvobitno procijenen na 1,28 milijardi
– Jedva čekamo saznati ko je sretnik ili sretnica, nadamo se da ćemo mu uskoro čestitati! – dodao je Pet Mekdonald, uposlenik Mega Millionsa.

Jackpot je prvobitno procijenjen na 1,28 milijardi dolara, no pokazalo se da je “konačna vrijednost veća od procijenjene”, pojasnili su iz Mega Millionsa.

Pristane li sretni dobitnik na isplatu dobitka u ratama u idućih 30 godina dobit će 1,337 milijarda dolara, a poželi li isplatu odjedanput, dobit će “samo” 780 miliona, od kojih bi dio otišao na porez, procijenio je Mega Millions.

U prethodnih 30 izvlačenja niko nije pogodio 6 brojeva
Jackpot je za ovu lutriju neprestano rastao u posljednja tri mjeseca, zajedno sa snovima o dobitku igrača na sreću. U prethodnih 30 izvlačenja niko nije uspio pogoditi šest tačnih brojeva.

Iz Mega Millionsa su kazali da su šanse za osvajanje ove nevjerovatne svote novca iznosile tek jedan prema gotovo 303 miliona.

Najveći dosadašnji dobitak iznosio je 1,586 milijarda dolara. Brojevi su izvučeni u januaru 2016. u sklopu druge velike američke lutrije – Powerballu, ali dobitak je međusobno podijelilo troje dobitnika.

haber.ba