Početna Izdvajamo Muzika uživo: Restoran Hajo u Hrasnici pravi je izbor za boemske izlaske,...

Muzika uživo: Restoran Hajo u Hrasnici pravi je izbor za boemske izlaske, a bašta je za dnevni ugođaj

Rijetko u kojem gradu postoje “restorani pogodni za grupe”, ali ekipa Senzacije je našla upravo jedan takav, za koji se ne trebate pitati koliko ljudi prima, da li je potrebna rezervacija, i ako jeste – koliko unaprijed, kakva im je hrana, imaju li muziku…
Odgovori na ova pitanja su svi pozitivni. Naime, Restoran Hajo u Hrasnici dovoljno je prostran tako da nećete imati poteškoće sa dostupnim kapacitetima.

Velika sala od 80 m2 može primiti nekoliko velikih grupa ljudi, pa je adekvatna za proslave djevojačkih i momačkih večeri, punoljetstava, jubileja, rođendana i raznih drugih veselja koja prate narodna i zabavna muzika koje prati Ćiro band.

Inače, svaku noć, osim ponedjeljka, u ovom hrasničkom objektu je muzika uživo, a gostima pjevaju Tatjana Ivanović, Zlata Sabljić Loly, Bakir Abaz i Edin Herenda.

Ovaj hrasnički restoran čine tri cjeline: sala za noćni provod, caffe restoran i prostrana ljetnja bašta.

Proteklog vikenda u ovdje je svratio i Šaćir Ameti kako bi poželio sreću u daljem radu u ovom preuređenom restoranu koji postoji od 1997. godine.

Na insistiranje gostiju Šaćir je zapjevao nekoliko pjesama, a prisutni gosti su se oduševili njegovim izvedbama zahtjevnih numera koje u originalu izvode Šaban Šaulić, Mile Kitić, Đani i Aca Lukas.

Čim je vlasnik restorana Enes Gadžo čuo kako Šaćir uživo pjeva i kako prisutni na njega reaguju, Ametiju je odmah tražio prvi slobodan datum kako bi dogovorili njegovo gostovanje.

Restoran u ponudi ima raznovrsnog alkoholnog i bezalkoholnih pića, a pored toga, imaju i domaća jela, roštilj i pečenje po narudžbi.

Bašta je opremljena i djelimično usklađena sa unutrašnjom temom prostora, a namjenjena je za one koji su ljubitelji dnevnih druženja ili za ručak sa prijeteljima.

Restoran Hajo ćete vrlo lahko naći u ulici Dr. Halid – Bega Hrasnice 14 (u blizini kružnog toka i Pošte u Hrasnici).