Početna Showbiz Nažalost, budim se sama, oči nikog ne traže: Karleuša 6 mjeseci pokušavala...

Nažalost, budim se sama, oči nikog ne traže: Karleuša 6 mjeseci pokušavala da spasi brak s Duškom, još u junu nagovijestila razvod!

Jelena Karleuša šest mjeseci je pokušavala da spasi svoj brak sa suprugom Duškom Tošićem, saznaje Kurir od izvora bliskog porodici Tošić.

Naime, nakon porodičnog incidenta na Božić ove godine, kad je navodno Duško pljunuo i ošamario pjevačicu, zbog čega je dobio i zabranu prilaska, Jelena je ipak na sve načine mirnim putem pokušavala da zajedno sa suprugom prevaziđe sve bračne nesuglasice, ali u tome nije uspjela.

I pored svih problema koje su imali, kako kažu upućeni, turbulentnog odnosa, ona je davala sve od sebe da njena zajednica opstane. Ali Duško je bio čvrst u svojoj odluci o razvodu, pa kad je shvatila da je razlaz između njih poslije 14 godina neminovan, JK se pomirila sa situacijom.

Da je Jelena patila i da je borba za opstanak braka ostavila traga na njoj, mogli su da primijete i njeni najvjerniji fanovi koji su prisustvovali njenim nastupima u posljednjem periodu.

Takav slučaj se dogodio i na njenom koncertu u jednom klubu u Zagrebu početkom juna, nedugo nakon što su se ona i Duško dogovorili da okončaju svoju bračnu zajednicu.

Tada je Jelena, kako nam prenosi izvor koji je bio prisutan na nastupu te večeri, prije nego što je otpjevala jednu od svojih najemotivnijih pjesama “Tihi ubica”, na početku pjesme, tužnim i plačljivim glasom izgovorila riječ: “nažalost”, što nije dio teksta ove balade.

– “I nažalost… Budim se sama, oči nikog ne traže…” – otpjevala je tada Karleuša, a niko od prisutnih nije mogao ni da nasluti da je ona tada indirektno opisivala porodičnu dramu koju preživljava, a koja je samo mjesec dana kasnije rezultirala njenom objavom o razvodu.

– Duško i ja smo se dogovorili da sporazumno okončamo naš brak poslije 14 godina. Nažalost, Duško ne vidi više sebe kao dio naše porodice. Tehničko-pravne stvari će biti sporazumno riješene u narednom periodu – objavila je JK na Instagramu i više se nije oglašavala ovim povodom.

Inače, Jelena je u intervjuu za magazin “Hello”, prvi nakon objave o razvodu, istakla da je žena ta koja je stub i kičma svake porodice, koja se puno savija i kada ne želi, i da u dugom braku moraju da postoje kompromisi.

– Mene je život mnogo šibao i nije imao milosti. Naša porodica prošla je kroz uspone, padove, tragedije, napade raznih vrsta. U međuvremenu, moja majka je umrla, djeca su se rodila i porasla, Duško je završio karijeru i započeo novu, a ja i dalje žongliram da ispunim svačija očekivanja. Borila sam se. Imam jaku kičmu. Nisam neko ko diže ruke i odustaje. Nisam ni od onih koji se mire s neuspjehom. To je najbolja karakterna osobina, ali ujedno i prokletstvo. Nažalost, u dugom braku mora da postoji puno kompromisa i da se ta ženska kičma puno savija i kad ne želi – istakla je Jelena, koja je trenutno u procesu preseljenja u novu kuću na Dedinju.

ekskluziva.ba