Početna Showbiz Šta sve posjeduje Miša Grof: Kuću u centru Beograda, 18 stanova, grobnicu...

Šta sve posjeduje Miša Grof: Kuću u centru Beograda, 18 stanova, grobnicu od pola miliona eura, galerije, a ovo je bezobrazno skupo!

Vitor Ristović, poznatiji Miša Grof, počeo je rat sa udovicom pokojnog sina Nikolinom Pišek za nasljedstvo. Pošto su dali četrdeset dana Vidoju Ristoviću, počelo je prepucavanje oko nekretnina, umjetnina i novca između svekra i snajke.

Kako je Miša Grof rekao za Kurir, sve nekretnine se vode na njega jer ih je i on naslijedio od svog dede. Miša Grof je otkrio šta sve posjeduje.

“Ona ne može da dijeli moju imovinu! Kako, bre, ona da dijeli moju dedovinu? Naslijedio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj. Što je restitucijom oduzeto mom dedi i vraćeno meni. Naslijedio sam grobnicu na Novom groblju koja vrijedi pola miliona eura, koja je od mermera i bronze. Sve se vodi na mene – rekao je Miša Grof za Kurir, pa dodao da je njegov pokojni sin skupljao antikvitete, koje će pokloniti najvjerovatnije historijskom muzeju. Miša je dodao i da je imao šest galerija, antikvarnice…

Miša Grof, kako su pisali mediji, u svom vlasništvu ima impozantne umjetnine, kao i umjetničke slike vrijedne i po 100.000 eura.

Podsjetimo, Nikolina Pišek je za Kurir ranije rekla da njen svekar njoj i njenoj kćerki uskraćuje zakonski naslijeđena prava.

“Na neistinite i grube insinuacije mog svekra, gospodina Vitora Ristovića ili kako ga vi zovete Miša Grof, sva moja obraćanja Vidojevom ocu u pogledu imovine su bila usmjerena isključivo na ostvarivanje zakonskih nasljednih prava koje moj svekar meni i mojoj i Vidojevoj kćerki nažalost grubo uskraćuje, što se i vidi iz njegove izjave koju ste objavili. Otac moga supruga nije njegov zakonski nasljednik te nema nikakva prava da raspolaže Vidojevom imovinom koju je neosnovano prisvojio.

ekskluziva.ba