Početna Showbiz Nikolina je bolesna, sin mi se nije ohladio, ona traži pare! Šok...

Nikolina je bolesna, sin mi se nije ohladio, ona traži pare! Šok ispovijest Miše Grofa o nasljedstvu, luks kući i prvoj Vidojevoj ženi!

Otac pokojnog historičara umjetnosti Vidoja Ristovića Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otkrio je nove šokantne detalje o snajki Nikolini Pišek, za koju tvrdi da joj je samo bitan novac, kao i da je njena pohlepa razlog što je njegov nasljednik preminuo.

Nikolina je, prema njegovim riječima, insistirala da što prije završi kuću koju su gradili jer joj je na prvom mjestu da sebi obezbijedi lagodan život. Miša Grof je u ispovijesti za Republiku ispričao da je Vidoje Nikolini non-stop slao novac u Hrvatsku da njime raspolaže, da je izdržavao cijelu njenu porodicu, kao i da Pišekova sada pokušava da proda umjetnine koje posjeduje samo da bi se dodatno oparila.

– Nikolina je jedna bolesna žena. Ta žena je ponovo došla u Beograd samo zbog novca. Došla je da završi kuću, nije ona došla da da pomen 40 dana mom sinu. Bitno joj je bilo samo da se kuća na kojoj su radili završi. Pričala je da bi Vidoje samo to želio najviše na svijetu. Pokušavao sam da joj objasnim i kažem: “Nikolina, sin mi se nije ohladio, zvanična obdukcija nije stigla, a ti bi novac za kuću! Ta kuća za koju si ti insistirala da se završi, ona ga je ubila.” Ona traži sveske u kojima je vodio evidenciju. Hoće da ima uvid u sve. Bitno je samo da se troši, kakve veze ima što je Vidoje umro. Prva Vidojeva supruga Lana je čarolija od žene. Dolazi da me obilazi, a Nikolina je samo vuče za rukav da joj pravi društvo. Šta drugo da radi ovdje kad dođe u Beograd – kaže Miša.

Grof je u jezivoj ispovijesti otkrio da je Nikolina Pišek upravljala novcem i dok je Vidoje bio živ jer joj je novac slao na račune u Hrvatskoj. Takođe je tvrdio da je njegov sin izdržavao čitavu Nikolininu porodicu.

– Vidoje je Nikolini sav novac preko banke prebacivao na račune. Ona je njime raspolagala, trošila je koliko je htjela. Van pameti je u ovo nevrijeme zidati tolike kuće i ulagati u stotine kvadrata. Sinu sam i ja davao novac, ali nisam računao na to da ona sve troši bez granica.

– Oni grade dvorac, pokojni Tuđman nije imao toliku kuću. Imam izvode iz banke da vidite kako je moj sin slao pare zagrebačkim bankama. To su strašno velike sume. Imam i sve faze radova te kuće koju su gradili. Samo dnevni boravak ima 200 kvadrata, tu su teretane, bazeni i čuda. Zamislite kad je Vidoje kupovao auto njoj i njenom rođenom bratu, koji ništa ne radi! On je najveći neradnik, moj sin je izdržavao cijelu njenu familiju! Znajte da sam ja umro onog dana kada je preminuo moj sin – kaže Viktor.

Ristović je na kraju objasnio da će po svaku cijenu da sačuva sve ono što je njegov sin godinama skupljao, te da neće da dozvoli da Nikolina sve preproda:

– To što Nikolina misli da može da rasproda kolekciju mog pokojnog sina, tu se grdno prevarila. Moj otac je bio isto kolekcionar i ja sam to radio cijelog života, pa Vidoje, a sad se ona pravi pametna i hoće da rasipa sve. Evo da otkrijem, cijela kolekcija mog sina će ići ili u Historijski muzej ili u Muzej primijenjene umjetnosti.

– Čuo sam i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić željezničku stanicu želi da napravi muzejem grada Beograda i tu će biti svi legati. Daće se prijedlog. Komplet ću sve da poklonim. Nikolina se samo nalazi s ljudima da vidi kolike pare za koju sliku može da uzme. Vidoje je putovao po svijetu i kupovao umjetnine. Kakav je to način da se tako postupa.

Otac pokojnog Vidoja objasnio je da ne namjerava da dijeli imovinu s Nikolinom, ali će da obezbijedi unuke:

– Što se pravnog dijeljenja imovine tiče, imam unučiće i tu ću da riješim sve kako bude trebalo. One će zauvijek biti obezbijeđene, kao što je Vidoje Nikolininoj kćerki u London slao 12.000 funti da studira. Kćerki iz prvog braka. Ja ću ove dvije krasne djevojčice da pomažem. Njoj, kao supruzi, dio od kuće može da ide, za koji je opet Vidoje dao novac. Nikolina može da dobije samo dobar savjet od mene i da zadrži kćerke. Za ostalo može samo da se nada.

ekskluziva.ba