Početna Sport Benjamin Šehić dominirao na grappling turniru u Srbiji, okreće se MMA borbama

Benjamin Šehić dominirao na grappling turniru u Srbiji, okreće se MMA borbama

Bosanskohercegovački borac Benjamin Šehić ostvario je novi uspjeh na internacionalnom nivou, ovaj put na ADCC grappling spektaklu u Srbiji gdje je bilo prijavljeno više od 500 takmičara iz cijelog svijeta.

Šehić je osvojio šampionski pojas i zlatnu medalju apsolutne divizije i zlatnu medalju super teške kategorije preko 100 kilograma.

“Do pojasa i medalja sam došao trijumfom nad Jusufom Hajrovićem, Alexandrom Simonom te uz dvije pobjede protiv Alekse Lazovića”, rekao nam je Šehić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benjamin Benho Šehić (@benho.bjj)

Naš borac se nakon takmičenja u Srbiji ponovo okreće MMA borbama.
“Pripreme za MMA borbe sam imao na treninzima kod Cro Copa s Ante Delijom, Satoshi Ishijem i ostatkom tima. Nakon toga sam u MMA Factoryju u Francuskoj u Venum centru u Parizu trenirao s Fernandom Lopezom, jednim od najvećih trenera današnjice. Radio sam sparinge s Cirylom Ganeom. Imao sam teške pripreme za naredne evente. U međuvremenu sam potpisao ugovor s SBC-om na dvije borbe. Obje će biti protiv UFC veterana, a prva će se održati narednog mjeseca u Srbiji. Dat ću svoj maksimum. Pokazat ću publici nešto što do sada nije vidjela”, poručio je Šehić.

klix.ba