Početna Rijaliti Osvanula morbidna Markova poruka na lažnom očevom grobu: Komšije razvezale jezik o...

Osvanula morbidna Markova poruka na lažnom očevom grobu: Komšije razvezale jezik o Osmakčićima!

Cijeli region šokirao je morbidni postupak oca Marka Osmakčića – Franje, koji je lažirao svoju smrt kako bi prevarom i na silu izveo svog sina iz rijalitija “Zadruga”.

Tako je Markova porodica uradila nešto nezamislivo i dosad neviđeno u rijaliti programima, pa su, da bi prevara bila što uvjerljivija, lažirali i Franjinu umrlicu. Tužnu vijest potvrdila je i njegova nevjenčana supruga. Međutim, kao što je poznato, do sahrane nije ni došlo, jer otac bivšeg rijaliti igrača nije ni preminuo.

Nakon što je i sam Marko u izjavi za Kurir bez trunke griže savjesti priznao da je Franjo cijeli plan smislio za tri minuta i da mu je otac odlično, ekipa Kurira posjetila je mjesto Laništa kod Brčkog, gdje je lažni pokojnik trebalo da bude sahranjen i gdje mu je doskoro živjela majka Ana.

Najprije smo otišli na lokalno groblje, gdje smo na porodičnoj grobnici Osmakčića među cvijećem zatekli bizarnu rukom napisanu poruku, koju je, pretpostavlja se, Marko posvetio svom živom ocu, piše Kurir.

– Naš voljeni Franjo Osmakčić 1964-2022. Mili moj oče, počivaj u miru! Voli te tvoj sin Marko! – napisano je na papiru.

Posjetili smo centar sela i porazgovarali s komšijama i poznanicima ove porodice, koji su zgroženi postupkom Franje Osmakčića. Koliko su ogorčeni, svjedoči i komentar jedne komšinice da su oni sebe sa ovom laži “već pokopali i sahranili i da im među njima nema više mjesta”.

– Mi smo u šoku zbog svega što se izdešavalo s Markom i ovom laži oko Franjine smrti. Ovdje u selu smo svi znali da je to laž. Kakva sahrana? Budalaština. Odmah bismo mi to ovdje čuli. Oni su ovdje poznati kao familija ludaka. Sklonili su iz kuće prije nekoliko dana i Franjinu majku Anu, Markovu babu. Ona je sina cijelog života vodila kod ljekara i psihijatara, nije on pri čistoj pameti. Sramota za Bosnu šta su nam priredili. Kad je slagao da je umro, oni su sebe već pokopali i sahranili i ovde im nema mesta više. Sve su to oni smislili. Valjda toliko imaju mozga da ovde više ne dolaze od bruke i sramote. Sigurno će i kuću prodati. Ana je i ovako stara i bolesna, a sad joj tu više nema života – rekla je komšinica.

Pitali smo ih kakav je Marko bio kao mali i kada su posljednji put vidjeli oca i sina u selu.

– Njima je kuća u Marković Polju. Bili smo svi ponosni na Marka, jer je bio uspješan teniser, uspio je u Švajcarskoj. Ovo sad, kako se ponašao prema Viktoriji i ženama uopšte, to je katastrofa. Dolazio je nekad često kod babe i dede ovdje. Majka mu je iz Zagreba, ona i Franjo su odavno razvedeni. U posljednje vrijeme su rijetko dolazili iz Švajcarske. Franjo je bio prije mjesec dana, a Marko prošlog ljeta. I baba Anu su sklonili, već nekoliko dana nema nikog – pričaju nam komšije.

Poslije razgovora s njima, na kraju naše posjete, uputili smo se i ka porodičnoj kući Osmakćiča. Na velikom imanju i u velikoj kući nismo nikoga zatekli. Parkiran stari automobil sa švajcarskim tablicama. Na zemlji računi iz vodovoda. Pozivamo domaćicu, niko ne otvara, ali nam komšinica u prolazu govori da su je nedavno “neki ljudi odveli i da je od tada sve zaključano i da niko ne zna gde je baba Ana”.

Već danima u “Zadruzi” kruži priča da je Markov otac Franjo Osmakčić inscenirao svoju smrt i beg sina iz rijalitija kako se ne bi pokrenuo slučaj njegove bivše djevojke Matee L. iz Zagreba. Ona je pred sam kraj trudnoće pobacila, a od tada se o njoj ništa ne zna. To su nam rekli iz Marković Polja.

– Mi smo čuli priču da je Marko Mateu upoznao 2016, kad je išao kod majke u Hrvatsku, jer je ona iz Zagreba. Bili su zajedno nekoliko mjeseci, zaljubili su se i ona je ostala trudna. On nije htio ni da čuje za dijete. Ovdje se priča da je Franjo poludio i da joj je napravio pakao od života, pretio je njoj i njenoj porodici da ab.rtira. Imala je 16 godina, a Mako 18. Kada mu se sin požalio, Franjo je navodno prebio tu djevojku, pa je ona pobacila. Tako se pričalo ovdje, ali niko nikad nije saznao istinu o tome – kaže komšinica.

ekskluziva.ba