Početna Rijaliti RAZLOG MOG DROGIRANJA JE STEFANOVA MAJKA! Osman Karić ogolio dušu i otkrio...

RAZLOG MOG DROGIRANJA JE STEFANOVA MAJKA! Osman Karić ogolio dušu i otkrio priču o heroinskoj zavisnosti

Osman Karić, otac zadrugara Stefana Karića, oglasio se povodom isposvpovesti njegovog sina u kojoj je istakao da detinjstvo pamti po očevom konzumiranju heroina. Za Informer.rs pristao je da razgovara na ovu temu.

 

Učesnik rijalitija “Zadruga 5”, Stefan Karić, izneo je u javnost svoju potresnu priču koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. On je priznao da je njegov otac, Osman Karić, bio heroinski zavisniki i da mu je to obeležilo čitav period detinjstva i odrastanja.

 

Na tu temu, za Informer.rs, pristao je da razgovara i Osman, koji nam je otkrio istinu.

– Da, moram priznati da sam bio heroinski zavisnik. Ja to nikada nisam ni krio. To je, naravno, jedan jako ružan i tužan deo mog života, a i života moje porodice – priznao je Osman, pa otkrio razlog zbog kojeg se odao ovom poroku.

– Retko ko zna razlog mog početka pakla i sam kraj tog puta koji sam prolazio i izašao iz njega. U oba slučaja, razlog je moja prva supruga, to jest Stefanova majka – započeo je Karić, pa nastavio:

– U vreme bio sam momak na glasu, hrabar, pravičan, nisam prezao ni od koga i ni od čeka. Ljudi iz tog vremena i te kako su me voleli i cenili. Svako od nas ima živote uspone i padove, moj pad se desio tog dana kada sam se posvadjao sa Lidijom, svojom ženom. Bio sam nervozan i vidno neraspoložen, bio sa drugova od kojih je jedan već bio zavisnik. Nisam hteo da pijem alkohol, jer mi nije prijao, obično sam tada pravio gluposti, bio još više razdražljiv. Pitao sam tog druga: “Hoće li me taj heroin smiriti bar malo i oraspoložiti?” Rekao je da hoće. Pitao me je: “Hoćes da ti izvučem crtu?” Rekao sam “Hoću”. Uvio mi je novčanicu da šmrknem. Tog trenutka, iako sam ja mislio da sam svemoćan i da se neću navući, ušao sam u igru sa samim đavolom koju sam igrao punih deset godina, a kako je moja tadašnja žena opet povezana sa tim da se ja skinem sa droge, mozda ću napisati u knjizi koju planiram da pišem. Reći ću vam samo jedno, drogu sam pobedio inatom i prevelikoj ljubavi prema svom sinu – ispričao je Osman.

Tokom slušanja Stefanove ispovesti niko nije mogao da ostane ravnodušan, pa smo pitali Osmana kako se on osećao dok je slušao sina kako sa suzama u očima priča o njemu.

Stefan je bio mali, ali je mogao da shvati neke stvari. Jednostavno, bili smo oduvek povezani. Nije mi svejedno kad ovo čujem od njega po prvi put. Negde u podsvesti sam znao da on zna i da ga to tišti, ali danas sam čuo po prvi put njegovu, možda zauvek, traumu koju sam mu ja nesvesno izazvao.

On je bez sumnje bio loš primer sinu, ali, kako kaže, nije se bojao da će krenuti stranputicom kao on.

– Jedno je sigurno, da je on drogu zamrzeo zbog mene, što je u celoj našoj tadašnjoj nesreći, danas sreća i za mene a i za njega. Mada je za to on zaslužan, izabrao je pravi put. Poznajem porodice gde se roditelj drogira, a kasnije i dete pođe istim stopama. Naravno da mi nije svejedno zbog Stefana, naravno da me boli njegova bol. Znao sam i osećam i dan danas da se on nikada ne bi latio droge ili bilo kakvih supstanci, siguran sam. Više sam se bojao da ne krene nekim mojim stopama kriminala od pre. Nisam spavao kad izađe pa zanoći, i dan-danas se plašim, čekam do jutra da se vrati, ali mu nikada to nisam pokazao – priznao ne Osman, pa objasnio zašto se oseća spokojno povodom sinovljevog učešća u rijalitiju.

 

– Moram priznati da volim kada ga vidim u “Zadruzi”, znam da je na sigurnom. Moram priznati i da je u “Zadruzi” sazreo, lepo je uticala na njega.

Osman je nastavio sa iskrenim razgovorom, pa nam je kazao da li je njegov sin, nakon cele situacije, ponosan na njega ili da je to ipak nešto što mu nikada neće oprostiti.

– To da li je Stefan ponosan ili ne, morate njega pitati. I pored svega, Stefan je dete koje je imalo sve što poželi. Imao je ljubav oba roditelja, pa i Kristine, moje sadašnje supruge. Čuvan je pod staklenim zvonom – rekao je Osman.

 

Ovom prilikom, Karić je poželeo i da se obrati javnosti, a pogotovo mlađoj populaciji i skrene im važnu poruku.

 

– Pošto mi se pružila prilika da pričam o drogama, ovim putem bih želeo da poručim svoj deci i starijim osobama da se bave sportom da uživaju u životu, da nikada ne dođu u iskušenje da probaju bilo kakvu drogu. Zapamti jedno, možes biti najjači, najlepši, najsrećniji, najpametniji, ako je probaš postaćes slab, ružan, nesrećan, glup i brzo ćes umreti, a najviše će stradati tvoja porodica – zaključio je Osman.

Informer.rs