Početna Showbiz Sunovrat Seje Kalača: Pjeva za 50 eura u kafani u Kninu, a...

Sunovrat Seje Kalača: Pjeva za 50 eura u kafani u Kninu, a ovo je razlog zbog čega se odao alkoholu! U sve umiješana i jedna Slovenka!

Sejo Kalač nekada je bio izuzetno popularan pjevač, a sada je, kako kažu izvori bliski ovom folkeru, doživio sunovrat.

Nekada su ga voljele sve generacije, svojevremeno je završio i u hit filmu “Džet-set”, u kojem je bio predstavljen kao goveče, a danas od te slave nisu ostali ni tragovi, za šta je sam kriv. Odao se alkoholu, upropastio karijeru, pa sad zapjeva uglavnom u jednoj maloj kafani u Kninu, i to za honorar od 50 eura. Zapravo, taj novac dobije ukoliko ga prethodno ne popije.

Pjevač se proslavio pjesmama “Ala, ala”, “Da li si me voljela ili nisi” i “Kafanska pjevačica”, a posljednjih nekoliko godina rijetko šta se moglo čuti o njemu. Iako se njegove pjesme i dalje pjevaju na veseljima, on već, kako tvrde izvori, godinama vodi tešku bitku sa alkoholom, zbog čega su svi njegovi prijatelji jako zabrinuti za njega.

Posljednje informacije koje su se pojavile o njemu u javnosti bile su one od prije dvije godine, kada se pisalo da ga je hrvatska policija uhvatila za volanom s nekoliko promila alkohola u krvi. Navodno, automobil nije bio njegov, već njegovog brata. Tom prilikom Seji je oduzeta vozačka dozvola, a jedno vrijeme je proveo i u pritvoru u Hrvatskoj. Iako je bio na liječenju od bolesti zavisnosti, brzo se vratio poroku.

Kako Kurir saznaje iz izvora bliskog pjevaču, on živi u Hrvatskoj, a njegova zavisnost od alkohola je počela kada ga je ostavila žena zbog koje se razveo od prve supruge.

– U jeku popularnosti, kada je žario i palio regionom, upoznao je jednu djevojku iz Slovenije, za kojom je načisto odlijepio. Zbog nje je ostavio i suprugu, s kojom ima dvoje djece. S tom ženom je sve bilo super dok karijera nije počela da mu stagnira. Tada ga je ona i ostavila. To je baš teško podnio, od tada je počeo mnogo da pije i da se skoro pa ne trijezni. Pokušavao je i da se liječi, ali sve je to bilo kratkog maha, želja za pićem bila je jača od njega – priča izvor.

Pjevač je, prema riječima sagovornika, stacioniran u Kninu.

– Teško ga je gledati pijanog. Pjeva tamo u jednoj kafani u kojoj ima malo stolova. Gazda mu da 50 eura, ako unaprijed to ne popije. Mnogo voli pjesmu i želi da pjeva, ali dok je u tom stanju, niko ne želi da ga angažuje. U diskotekama blizu Knina vlasnici su mu zabranili ulaz. Napije se i pravi probleme, hoće da se popne na binu i da pjeva mrtav pijan. Strašno je sve to kad se vidi šta alkohol može da napravi od života – završava izvor.

U jednom od intervjua prije nekoliko godina Sejo je ispričao da je zbog svega što mu se desilo u životu u alkoholu nalazio utjehu.

– Alkohol me doveo do dna i dosta lažnih prijatelja, koji su koristili moje tadašnje stanje da žive na moj račun i da se na moj račun opijaju. Kroz razgovor, druženja, kontakte… Ja sam danas jedan drugi Sejo, Sejo kojeg sam oduvijek priželjkivao. Staložen, miran, daleko od alkohola i poroka i daleko od lažnih prijatelja i kolega – ispričao je Kalač, koji ipak, kako kaže izvor, nije izdržao bez pića.

ekskluziva.ba