Početna Senzacija INFO Splićani otvorili dušu! Drugovi kriju tajnu Matejeve smrti: Sve što se desilo...

Splićani otvorili dušu! Drugovi kriju tajnu Matejeve smrti: Sve što se desilo u Beogradu mnogo je tajanstveno, još smo u šoku

Matej Periš (28) iz Splita sahranjen je u ponedjeljak u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Matejevo tijelo pronašli su brodari prošle srijede na obali Ade Huje, nakon punih 139 dana od njegovog nestanka, kada je 31. decembra istrčao iz noćnog kluba “Gotik” i trčeći došao do Savske promenade, gdje je, pod nerazjašnjenim okolnostima, upao u Savu i utopio se. U srpslu prijestonicu došao je da bi proveo novogodišnje praznike s petoricom drugova.

Splićani su rekli da, iako je mladićevo tijelo pronađeno poslije skoro pet mjeseci, to nikako nije rasvijetlilo ovaj slučaj, koji je potresao cijeli region. Naime, oni smatraju da njegovi prijatelji nikada neće otkriti zašto je nesrećni Splićanin stradao u Dunavu.

– Sve skupa o toj večeri u Beogradu je previše tajanstveno. Bar smo dočekali ovo čudo da ga nađu. Kada se to desilo, cijeli grad je pričao o tome. Prvo smo bili šokirani, a onda su počele razne verzije. Ja svakako smatram da je sve o toj večeri jedna tajna koja je ostala među njegovim prijateljima. Oni znaju zašto je jadan momak stradao i svi koji kažu suprotno govore besmislice – istakao je Splićanin Lambe S, prenosi Republika.

– Ne mogu da vam opišem koliko me to boli. Ja sam njihova stara komšinica, živjeli su blizu mene do Matejeve četvrte godine. Njegov otac Neno je dobar čovjek i nije zaslužio ovako strašnu sudbinu. Cijela priča oko njegovog sina je velika zagonetka. Svih pet mjeseci i ja i građani Splita nadali smo se da će Matej biti pronađen živ. Ogromna tuga se sručila na naš grad – naglasila je Dragica.

S druge strane, Željan R. kaže da je, uprkos pronalaženju Matejevog tijela, u istom šoku kao i kada je mladić nestao.

– Cijeli slučaj je prava misterija. Matejevo tijelo je pronađeno, a ne znamo kako i zašto je tamo završio, pa me stanje šoka još nije prošlo. Nisam bio siguran da će ikada biti pronađen, a bilo je i svakakvih nagađanja. Veoma mi je žao tog momka, bio je vrlo mlad – rekao je on.

Izvor: Republika.rs