Početna Vijesti Mateja sutra ispraćaju na vječni počinak: Na istom mjestu sahranjen i njegov...

Mateja sutra ispraćaju na vječni počinak: Na istom mjestu sahranjen i njegov najbolji prijatelj

Matej Periš (27) biće sahranjen sutra na groblju Lovrinac u Splitu, a na istom mjestu počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić (26), koji je tragično nastradao tri mjeseca prije njega i to pred njegovim očima.

Podsjetimo, kovčeg sa posmrtnim ostacima Periša u subotu je dopremljen u kapelu na splitskom groblju, a porodica je istakla da bi željeli da se dostojanstveno oproste od Mateja u najužem krugu porodice i prijatelja.

Podsjetimo, otac Mateja Periša, Nenad Periš, tokom jučerašnjeg dana zahvalio se svima na podršci koju su mu pružali tokom svih ovih pet mjeseci, te uputio molbu medijima, ali i javnosti, da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja.

On je ovom prilikom zamolio javnost da pokaže razumijevanje za ove molbe kako bi se intimno i lično oprostili od člana svoje porodice.

– Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj se suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem. Nenad Periš – napisao je on u pomenutoj poruci.

Izvor: Kurir