Početna Vijesti Znam da nema tuge u Mateju! Porfirije se obratio Nenadu Perišu, a...

Znam da nema tuge u Mateju! Porfirije se obratio Nenadu Perišu, a otac nastradalog mladića zaplakao: Sin i ja ostavljamo srca ovdje

Patrijarh Porfirije se nakon jučerašnjeg opela za Mateja Periša, a pred sami polazak za Split, dirljivim riječima obratio njegovom ocu Nenadu Perišu.

Porfirije je naglasio da zna da će Matej biti blagosloven i da život nema smisla i kad je najljepši ako nema Hrista.

– Dragi brate Nenade, znam da nema tuge u Mateju, a ako ima, to je zbog nas. Sve ostalo je prostor radosti i ljubavi u kome ćemo se vrlo brzo naći. Jedino što će biti važno, ne da li smo grešni, jer to sve dobro znamo, jedino će biti važno da li će nas Gospod prepoznati kao svoje. Mi smo kao dva razbojnika razapeti pored Hrista. Htio sam pošto-poto da dođem ovdje. Nek nas budi Matej. Neka mu Gospod podari carstvo nebesko – rekao je Porfirije.

Nenad Periš se zahvalio okupljenima.

– U ovom teškom trenutku za mene, htio sam svima vama zahvaliti na svakoj molitvi i uzdahu. Pustite me da prije svega zahvalim nadbiskupu, njegovoj svetosti Porfiriju, sveštenicima, dekanu župniku na služenju mise, istinski dubokim poticajnim riječima. Što kazati poslije svega? Bože, hvala ti na iskrenosti i ljubavi – rekao je Periš.

Nenad Periš je naglasio da Matej i on ne odlaze za stalno iz Beograda.

– Ja i moj sin idemo u Split. Ne odlazimo za stalno i ne ostavljamo vas ovdje . Ostavljamo naša srca. Molim Boga da mi da snage – tiho je pričao Periš.

Kovčeg sa tijelom Mateja Periša potom je prebačen u pogrebno vozilo koje je krenulo put Splita. Građani su sve vrijeme izgovarali molitvu i plakali.

Nenad Periš je strpljivo primao saučešća prisutnih građana. Ljudi su se divili koliko je psihički jak u ovom trenutku.

– Svaka mu čast kako ovo izdržava – rekao je jedan od okupljenih.

Građani su mu u suzama prilazili i govorili dirljive riječi utjehe dok je Periš prihvatao svaku pruženu ruku i zahvaljivao se. Pred polazak je svima mahnuo i rekao:

– Nosim vas u srcu.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir