Početna Senzacija INFO Beograđanka došla da se oprosti od Splićanina: Brat mi je nestao u...

Beograđanka došla da se oprosti od Splićanina: Brat mi je nestao u Dunavu 31.12. i nađen na isti dan kao Matej

Otac nastradalog Mateja Periša, Nenad Periš jučer je u Crkvi svetog Ante prisustvovao služni nadbiskupa Stanislava Hočevara, a stigla je i žena koja je doživjela skoro istu tragediju.

Beograđanka Snežana je kraj krsta ostavila bijele ruže. Ona je navela da je otišla danas i do pravoslavne crkve, vratila se ponovo.

Snežana je otkrila nevjerovatnu podudarnost dvije tragedije. Naime, njen brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31.12. Pronađen je 18. maja, kao i Matej sada.

– Mnogo mi je teško, strašno sam se potresla zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma…sve me je to navelo da dođem ovdje. Pratila sam potragu – rekla je Beograđanka Snežana i dodala.

– Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. prije 30 godina moj brat je nestao u Dunavu prevrnuo se čamac sa njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet mjeseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam da dođem. Znam šta to znači. Imaće roditelji šta da sahrane, gdje da odu da se isplaču, svijeću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali – rekla je naša sugrađanka za Novosti.

Inače, nadbiskup Hočevar je rekao da je Matej nađen na dan kada se slavi mučenik Feliks iz vremena Dioklecijana.

Izvor: Kurir