Početna Rijaliti MUK ZBOG DEJANOVE ČESTITKE: Eselamu alejkum, verahmetulah, veberekatuhu, svim Allahovim robovima srećan...

MUK ZBOG DEJANOVE ČESTITKE: Eselamu alejkum, verahmetulah, veberekatuhu, svim Allahovim robovima srećan Bajram Šerif Mubarek Olsun, a ramazanski post da im se ukabuli

Dejan Dragojević je sinoć u emisiji “Pretres sa Milanom Miloševićem” napravio pravu pometnju. Naime, njega mjesecima ispituju o njegovom vjerskom opredjeljenju, šta mu mogu od praznika čestitati, a najčešće se njegovo vjerovanje dovodi u pitanje zbog priča da je promijenio vjeru.

Jučer je u Šimanovce stigao poklon od babe Huse, oca njegove sad već bivše supruge Dalile, koji on nije odbio pa je opet postavljeno pitanje o njegovoj vjeroispovijesti. Kad je njemu Milan dao riječ, nastao je pravi muk u Zadruzi.

 

“Eselamu alejkum, verahmetulah, veberekatuhu, svim Allahovim robovima srećan Bajram Šerif Mubarek Olsun, a ramazanski post da im se ukabuli, sva dobra djela da im se nijet pojača, da im se greške oproste u namazu i postu”, počeo je svoje izlaganje čestitkom povodom Bajrama Dejan Dragojević dok su ga svi pažljivo slušali kao nikad do sad i nastavio:

“Ja sam upoznao, zato što sam živeo u sredini u kojoj sam živeo. I naravno da ću da znam i o torti o kojoj je stigla, zato što sam dolazio u susret s ljudima koji su mi čestitali, davali imena i svaki put sam morao da ulazim u razmjenu mišljenja o svakoj veri. Znam svaku veru, ne u tančine, ali morao sam da znam kako da komentarišem veru sa osobom sa kojom sam živeo.  Znam sve od početka pa do kraja, pa do Sudnjeg dana, kad se bude sudilo i do kijametskog dana”, objasnio je Dragojević dok su ga svi slušali bez riječi.

“Zanimljivo je da si danas to tako lijepo objasnio”, kazao je voditelj, a onda je Dragojević nastavio:

 

“Pa da počelo je sve od Ibrahima, kada je sa svojim sinom gradio, onda Kurban Bajram što će doći mogu i to da im objasnim”, samouvjereno je rekao ovaj zadrugar i nastavio priču o svom dobrom odnosu sa Husom Mujićem koji mu je poslao baklave, a zbog kojih je dramu napravila Dejanova nova djevojka Aleks.

ISPOD POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALO NJEGOVO IZLAGANJE: