Početna Vijesti Zaharova tvrdi da Rusiju gađaju oružjem NATO-a te da Zapad sprema cyber...

Zaharova tvrdi da Rusiju gađaju oružjem NATO-a te da Zapad sprema cyber napad

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, kazala je da je Kijev u proteklih nekoliko sedmica granatirao ruske pogranične teritorije, što je rezultiralo žrtvama i razaranjima.

Zapadne zemlje otvoreno pozivaju Ukrajinu da napadne rusku teritoriju koristeći oružje koje isporučuje Kijevu, rekla je Zaharova na brifingu danas.

“Dodatni dokazi da režim ukrajinskog predsjednika Zelenskog nije nezavisan u svojim odlukama i da je potpuno ovisan o vanjskim faktorima”, istakla je Zaharova.

Ona je također naglasila da “kriminalna aktivnost ukrajinske vojske” protiv Rusije, ne može ostati bez odgovora.

“Voljela bih da Kijev i zapadni saveznici ozbiljno shvate izjave Ministarstva odbrane naše zemlje da će dalje ukrajinske provokacije i gađanje ruskih ciljeva definitivno dovesti do oštrog odgovora Rusije”, kazala je Zaharova.

Dodala je kako Moskva ima dokaze da Ukrajina, SAD i druge zapadne države zajedno spremaju veliku “cyber provokaciju protiv Rusije”.

“Kijevski režim, SAD i Zapad, uključujući institucije NATO-a i EU, zajednički su započeli pripreme za cyber napad. O tome imamo dokaze”, rekla je glasnogovornica Zaharova.

Izvor: Klix