Početna Showbiz Marijanini bližnji se oglasili povodom njenog nestanka: Povukla se, brinula je za...

Marijanini bližnji se oglasili povodom njenog nestanka: Povukla se, brinula je za budućnost svoje djece, najsretnija bila sa njim

Velika potraga za Marijanom Seifert (38) poznatoj po pobjedi u rijalitiju “Veliki brat” 2011. godine, ušla je uveliko u drugi dan, a novi detalj sa mosta kod kojeg su pronađeni njen telefon i dokumenta mogao bi da napravi veliki pomak, možda i da riješi slučaj.

Kako izvor upućen u potragu za nestalom Marijanom navodi, policija trenutno pregleda snimke sa kamere koja jedina pokriva dio mosta gdje su njene stvari pronađene. Pretražuje se detaljno cijelo naselje Savica, gdje Marijana živi sa suprugom Karlom, kao i područje rijeke Save od Mosta mladosti u smjeru toplane u Zagrebu.

– Nisam je često viđala, djelovala mi je povučeno, nije baš puno pričala s ljudima – kazala je jedna gospođa u blizini Marijaninog doma, a oglasio se i Marijanin nekadašnji cimer iz pomenutog rijalitija Horvat Čagalj.

– Marijana i ja dugo se nismo čuli, barem tri godine. Iz medija sam saznao da se ponovo udala, za Seiferta. Marijana se nakon razvoda od Nemeša nekako izolovala od nas ostalih stanara “Velikog brata”. Povukla se skroz. Uvijek je bila za sebe, nikako je nisi mogao pročitati, ni kad je bila najsrećnija sa Nemešom. Bila je posebna. Nije puno pokazivala emocije. Uvijek je bila emocionalno zatvorena – rekao je za 24sata.hr Horvat, koji se nada da će je što prije pronaći, a oglasila se i jedna Marijanina prijateljica.

– Ona je za svoju kćerkicu živjela, bila joj je glavna briga nakon svega što je do tada prošla – izjavila je prijateljica nestale Marijane, sa kojom se intenzivno družila do 2018. godine, kada je napustila Hrvatsku, a nakon toga su ostale u kontaktu.

Dodala je i kako nije upoznala njeno drugo dijete, ni zadnjeg supruga, i da su se zadnji put čule na Marijanin rođendan prije par mjeseci.

– Zvučala mi je sjetno, pitala se kakva budućnost čeka njenu djecu, zvala sam je kod sebe u posjetu, pa je rekla da nije vrijeme, da će doći kad bude bolje. Povezala sam to sa situacijom oko korone, kao i činjenicom da nikom ne godi starenje. O braku i eventualnim problemima u njemu mi nije govorila, nego samo da je sve u redu i da ide svojim tokom, kao i da joj je zdravlje okej. Nadam se samo da će se što prije vratiti kući, jer nijedan problem nije nerešiv – rekla je Marijanina prijateljica za “Jutarnji list”.

Maja Kovačević, Marijanina sestra, navodno već neko vrijeme nije bila u dobrim odnosima sa njom, a u posljednjih nekoliko mjeseci nisu bile u kontaktu.

– Za Marijanu više ne želim da čujem. Sa svima sam prekinula kontakt. Želim mir. Tako je najbolje – rekla je Maja u februaru po povratku u rijaliti “Bar” za Kurir.

MarijanaIzvor: Blic