Početna Vijesti So na ranu: Od roditelja preminule djevojčice Džene Gadžun traže dokaz o...

So na ranu: Od roditelja preminule djevojčice Džene Gadžun traže dokaz o krvnom srodstvu

Kada pomislite da porodica Gadžun ne može doživjeti veću duševnu bol, i da zdravstveni sistem ne može biti više brutalan…

Advokatice Sabina Kadrić i Irma Muhović  objavile su odgovor Kantonalne bolnice Zenica na njihov upit u kojem se od roditelja tragično preminule djevojčice iz Kaknja, malene Džene Gadžun, traži da dokažu “da su u krvnom srodstvu”.

Njihovu objavu sa Facebooka prenosimo u cijelosti:

– Kada pomislite da porodica Gadžun ne može doživjeti veću duševnu bol, i da zdravstveni sistem ne može biti više brutalan, neodgovoran i surov nego što je do sada bio prema porodici Gadžun već se (pomalo naivno) nadamo da će postati odgovorniji u svom radu, na naša pitanja upućena Kantonalnoj bolnici Zenica (u potpisu direktora bolnice) u vidu zahtjeva za dostavljanje informacija koji se odnose isključivo na rad Kantonalne Bolnice Zenica (javne nabavke,- nabavka medicinskog materijala i da li je proveden disciplinski postupak protiv dr. Nine Jovanović, kao uposlenice KB Zenica) dobijete odgovor da je potrebno dostaviti dokaz o krvnom srodstvu tragično preminule malene Džene sa njenim roditeljima (?!), kako bi dobili odgovore na pomenuta pitanja.

Da li je iko u Kantonalnoj bolnici Zenica, uključujući i Ninu Jovanović, tražio od Amile i Murisa dokaz o krvnom srodstvu kada su doveli rahmetli malenu Dženu u ovu bolnicu, radi izvođenja prve operacije?

Da li su ljekari (svima nama poznati) 08.11.2021. godine od roditelja tražili dokaz o krvnom srodstvu kada su ispostavili račun za drugu operaciju i saglasnost za operaciju rahmetli malene Džene?

Naravno da nisu….

Međutim ukoliko uvaženi direktor KBZ Zenica, koji stoji potpisu podneska od 22.04.2002. godine, misli da ćemo na bilo koji način odustati od ovog predmeta ako nam se postavljaju ovakve “prepreke”, u velikoj je zabludi…

Direktore, šaljemo Vam dokaz o krvnom srodstvu na Vaše traženje u vidu SMRTNOG LISTA Džene Gažun, samo nam odgovorite na postavljena pitanja!

Međutim ukoliko uvaženi direktor KBZ Zenica, koji stoji potpisu podneska od 22.04.2002. godine, misli da ćemo na bilo koji način odustati od ovog predmeta ako nam se postavljaju ovakve “prepreke”, u velikoj je zabludi…

Direktore, šaljemo Vam dokaz o krvnom srodstvu na Vaše traženje u vidu SMRTNOG LISTA Džene Gažun, samo nam odgovorite na postavljena pitanja! – navele su u objavi.

AVAZ.BA