Početna Vijesti Ko je Sejdin Kapo koji je jutros ranjen: Javnosti je poznat od...

Ko je Sejdin Kapo koji je jutros ranjen: Javnosti je poznat od ranije

U Sarajevu se jutros oko 10 sati desila velika drama. Jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se dogodila kod Vijećnice. Osoba je ranjena u predjelu vrata i noge.

Ko je Sejdin Kapo?

Inače, Sejdin Kapo javnosti je poznat od ranije. Naime, on je u januaru ove godine u izjavi za avaz, opisao kako je zaustavio državljanina Francuske za kojeg je kasnije utvrđeno da je ukrao automobil na području Sarajeva.

Državljanin Francuske iskoristio je nepažnju Sarajke koje je ostavila auto upaljeno kako bi se zagrijalo, a ona se zatim vratila u kuću.

Nedugo zatim, zateklo ju je neugodno iznenađenje, jer vozila nije bilo.

“Primjetio sam da lice izlazi iz vozila. Prišao sam mu i s njim popričao. Pitao sam ga za dokumente, ali ih nije imao. Vidio sam da je nešto sumjivo. Na neki način sam ga lišio slobode i pozvao policiju. Shvatio sam da je riječ o ukradenom vozilu”, kazao je Kapo.

Nešto ranije, tačnije u  novembru 2021., Kapo je je bio sudionik još jedne scene koja je privukla pažnju javnosti. Tada je kako je to prenio avaz, vratio novčanik pun para.

Radilo se o 710 KM, 140 eura, 100 dolara i 2.500 švedskih kruna.

“Došao sam na autobusku da ispratim rođaka koji je krenuo za Sandžak. Unutra sam pronašao novčanik. Unutra je bila lična karta, karta za gradski prijevoz i novac. Obavijestio sam policiju, te ih pozvao da preuzmu novčanik”, izjavio je tada Kapo.

Kako je naveo  volio bi da se sretne sa gospođom koja je izgubila novčanik, ali ističe da mu ne treba nikakva nagrada.

Haram mi ne treba

“Drago mi je da sam pronašao novčanik. Žena je možda krenula kod doktora, ko zna. Mogao je neko drugi to pronaći. Ja živim od poštenog rada, haram mi ne treba”, zaključio je Kapo u izjavi za vaz.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, kazao je kako je policija pronašla vlasnicu spomenutog novčanika, koja je potvrdila da je iznos kompletan.

source.ba