Početna Vijesti Mahira Ahmiš: Iskoristimo večeras to što nam je dato, borba nam je...

Mahira Ahmiš: Iskoristimo večeras to što nam je dato, borba nam je propisana, a ja odustati od pravde i borbe neću

Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu večeras će obilježiti Lejletu-l-kadr, jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, koja se opisuje i kao najodabranija noć u godini, vrijednija od hiljadu mjeseci.

Tim povodom na svom Instagram nalogu oglasila se i Mahira Ahmiš, žena koja je osvijestila naciju, svojim životom sa suprugom invalidom Esedom Ahmišom koji je nedavno preselio.

“Večeras sa akšam namazom nastupa nam Lejletu-l-kadr najodabranija noć u godini vrijednija od hiljadu mjeseci.
To je noć časti, dova, povjerenja, milosti, noć najveće vrijednosti i priznanja, noć kada se odigrao najznačajniji događaj od samoga početka ljudskog roda do danas, a to je objava Kur’ana i silazak upute cijelom čovječanstvu.

🙏Molim vas sjetite me se u dovi i iskoristimo večeras to što nam je dato, borba nam je propisana, a ja odustati od pravde i borbe neću jer sam svjesna da ovo radim čisto, ispravno i da imam jos mnogo toga uraditi.Za sve Vas koji me volite podrzavate ,kojima sam uzor mogu biti samo veca inspiracija.

Uistinu, mi smo ga spustili u Noći kadra! A znaš li ti kakva je to Noć kadra? Noć kadra od hiljadu mjeseci je bolja! U njoj, po dopuštenju njihova Gospodara, silaze meleki zajedno s ruhom zbog svakoga emra. Spas je ona sve dok ne svane zora –
(El-Kadr, 1-5)”, napisala je bh. heroina Mahira Ahmiš i dobila na hiljade lajkova i komentara kao i poslije svake njene objave.

POVEZAN VIDEO: