Početna Rijaliti Evo kada je dženaza ocu Dine Dizdarevića i kako je govorio o...

Evo kada je dženaza ocu Dine Dizdarevića i kako je govorio o njemu…

Učesniku rijalitija “Zadruga 5”, Dinu Dizdareviću, preminuo je otac. Zadrugar je u petak izveden iz rijalitija jer se zdravstveno stanje njegovog oca naglo pogoršalo, a u nedjelju je Sejad Dizdarević preminuo.

Dino je uz oca bio sve vrijeme, dok je njegovu sestru Dijanu i njega kako je on ispričao u potresnoj ispovijesti majka napustila.

Njegov otac Sejad je prije par mjeseci doživio srčani udar nakon njegove tuče sa Markom Osmakčićem, pa mu je zdravlje već bilo narušeno.

Dženaza njegovog oca Sejada održaće se 19. aprila u 14:30, gdje će se okupiti porodica i mnogobrojni prijatelji koji će ga ispratiti na vječni počinak.

– Moji znaju kakvu sam situaciju imao sa mamom i tatom, jer sam jedini tu bio dok se to dešavalo sa njima. Svaku noć sam trpio to. Imao sam 18 ili 19 godina kad sam ostao bez majke – rekao je Dizdarević.

– Ja sam sve što zaradim slao njima, a kad sam se vratio oni su prodali i vikendicu, pola imanja, moj auto… Ušli su u probleme i kredite, a krili su iza mojih leđa. Ja sam prešao preko toga i majci sam davao pare za liječenje i ona je išla i pokušavala. Najviše me je razočaralo kad se otac razbolio, pokupila je stvari i otišla sa drugim čovjekom. Svi smo bili uz nju, bude mjesec dana i nas uvjeri da je dobro, izađe bude 10 dana dobro, pa se sakrije i napije. Ona je pila po cijeli dan, ima problem sa alkoholom, ne znam da li se izliječila. Ja nisam u kontaktu, sestre su dobre sa njom. Majka mi je u Banovićima, ona se udala za drugog čovjeka – nastavio je Dino.

– Otac je prodao kuću i dogovorio da živi tamo dok je živ, ja nemam pravo da živim u toj kući. Trebao je biti dogovor da živimo on i ja, ali taj što je kupio kuću nas je prevario. Izganjali smo poslije, ali samo je otac dobio pravo da živi tamo. Ne znam da li je majka prestala da pije, nemam kontakt. Iskreno me nije ni zanimalo. Kad mi je najteže bilo, nije me zvala i tražila – nastavio je on.

– Da li je tvoja majka bila nasilna? – pitao je Milan Milošević.

– Jeste, užasno. Ima zabranu prilasku, ocu i kući, već dvije godine. On nju nije provocirao, dolazila je i zato je dobila zabranu. Mi kod kuće ležimo, ona je dolazila da lupa na prozore. Nismo znali šta da radimo i na kraju je prijavio policiji. Nikad me nije poslušala, za ne znam koliko godina. Otac nije bio nasilan, restoran je radio i zezao se, pravio pazar, kako bi što više zaradio – odgovorio je Dino.

EKSKLUZIVA.BA