Početna Vijesti Džeko nakon pauze otvorio vrata svog restorana u Dubrovniku: Kafa 8 KM,...

Džeko nakon pauze otvorio vrata svog restorana u Dubrovniku: Kafa 8 KM, burger 50 KM, ramstek 195 KM, vina do 22.000 KM…

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ponovo je otvorio vrata svog restorana u Dubrovniku, koji je bio prinuđen prestati sa radom zbog izazovne situacije sa pandemijom.

Restoran “Ezza” koji su bračni par Džeko otvorili zajedno sa svojim partnerima i prijateljima Sarah Čerkez i Arminom Hadžićem, nakon dužeg najavljivanja, ponovo je otvorio svoja vrata za posjetitelje.

“Obično je svako ponovno otvaranje restorana prije sezone pomalo stresno i haotično, ali ovoga puta je bilo drugačije – od dolaska ekipe, edukacije osoblja, fotografiranja sa novom ekipom iz Dubrovnika, do pripreme obroka u kuhinji. Uživali smo u svakom trenutku i nismo osjećali nikakav pritisak”, napisali su ispod fotografije.

Ekipa je spomenula kako, sudeći po osjećaju, misle kako je pred njima sezona puna sjajnih iskustava i novih pobjeda.

Restoran u Dubrovniku koji se nalazi u ulici Maestra Dela Jusića prvi put je otvoren krajem augusta prošle godine, no zatim je vrlo brzo zatvoren.

“Prošle su lude dvije godine iza svakog od nas, a svi znamo koliko smo čekali bolje dane. Iako kritični trenuci u svijetu još uvijek traju, možemo ugledati bolje dane koji nam se približavaju”, tvrdi ekipa.

U spoju luksuznog i modernog ambijenta ima sjajan izbor hrane i pića, a osim unutrašnjeg ambijenta, za posjetitelje je dostupna i terasa sa koje se pruža pogled na grad idealna za dnevno druženje ili romantične večere.

Cijene su prilagođene okruženju te tako nisu za svačiji džep, pa tako prošle sezone, običnu espresso kafu mogli ste popiti za 8KM, koliko je i najjeftinije pivo. Aperitiv ste mogli popiti po cijeni od 20-23KM, čaše bijelog i crnog vina kretale su se od 12-23KM, dok ste u ponudi mogli naći i pjenušce, šampanjce, slatka, ružičasta i jantarna vina te boce nekih kultnih vina čije se cijene kreću i do 22.000KM.

 

Kada je riječ o specijalitetima, Ezza je koncetrisana na vrhunske mesne odreske pripremljene na razne načine, a najpoznatija je po ramsteku Wagyu A5 Japan čija porcija iznosi 195KM.

Tu su i Ribeye odrezak Wagyu Australija i Ribeye odrezak SAD čije su cijene porcija 80 i 150KM, tjestenina sa istarskim crnim tartufima po cijeni od 78KM te Ezza burger od 50KM.

Jedan od specijaliteta predjela je prženi carpaccio s kavijarom i žumanjkom prepeličjeg jaja čija je cijena 75KM, a od priloga rajčica sa žara s harissom koja je 15KM.

Kada je riječ o desertima, izdvajaju se Tokyo 9, karamel od soje s mliječnim sladoledom, meringom od wasabija, yuzuom i lješnacima te vrući čokoladni fondant s narančom i sladoledom od pistacija čije su cijene po 32KM, a tu je i ponuda sladoleda i sorbeta te čokoladni truffle.

Za kuhinju je zadužen chef Edin Džemat, jedan od najpoznatijih švedskih kuhara sa brojnim međunarodnim nagradama, a sudeći prema recenzijama na Trip Advisoru posjetitelji su i više nego zadovoljni, dok najviše pohvala pripisuju upravo hrani.

Zašto baš Dubrovnik, Edin je objasnio još prošle godine odmah po otvorenju.

“Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drugačiji od ostalih, za sve one koji vole Dubrovnik jednako kao i ja. Usput, imao sam sreću da upoznam Armina, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji”, bio je jasan slavni nogometaš.

Izvor: Klix