Početna Video „Uzorke za analizu uzroka smrti uzeli smo prije dženaze“: Usame Zukorlić o...

„Uzorke za analizu uzroka smrti uzeli smo prije dženaze“: Usame Zukorlić o saznanjima o eventualnom trovanju svog oca

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog Muamera Zukorlića, kaže za Danas da još nisu obelodanili detalje u vezi sa rezultatima analiza od čega je preminuo njegov otac „jer je tako u interesu istrage“.

„Dvije renomirane laboratorije u regionu i Evropi radile su analize. Uzorci su čuvani u vakuum kesicama na bezbjedan način. Trebalo nam je vremena da pronađemo odgovarajuće laboratorije“, objašnjava naš sagovornik.

POVEZAN VIDEO:

– Iz dve nezavisne laboratorije u svetu dobili smo rezultate koji pokazuju da je rahmetli muftija otrovan. Iz jedne smo dobili nalaz da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, dok je druga laboratorija saopštila da je osoba otrovana hranom  – priča za Danas Zukorlić i dodaje da je „to istraživanje sprovela i inicirala porodica u čijem prisustvu je održana konferencija za medije u nedelju“.

Na pitanje Danasa kako su došli do uzoraka koje su kasnije predali na testiranje, on kaže da su uzorci uzeti neposredno pre obreda dženaze (sahrane), a da imena laboratorija u koje su oni poslati još ne želi da otkrije.

On je, takođe, rekao da ni njegova porodica „majka i sestre, nana i dedo, kao ni druga supruga rahmetli Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić i njena deca, nisu znali za ove rezultate analize pre konferencije za novinare u nedelju, kada su oni javno izneti“.

Na naše pitanje da li su rezultati stigli baš na dan konferencije, Zukorlić kaže:

– Rezultati su meni na ruke stigli nakon završetka izbora. Rezultate sam očekivao prije izbora i prilično sam bio u stresu kako bi se oni odrazili na izbornu kampanju. Božija volja je bila da ih ne dobijem poslije izbora – rekao je predsednik Stranke pravde i pomirenja.

Usame Zukorlić još navodi da trenutno rade na tome „da se ekshumacija i obdukcija odrade na najvećem i najprofesionalnijem mogućem nivou i da ne žele da ostave bilo kakav prostor za sumnju u rezultate, radi budućnosti.“

Podsetimo, Usame Zukorlić je uzburkao javnost u Srbiji tvrdnjama da je njegov otac Muamer Zukorlić otrovan. U međuvremenu, Zukorlić je podneo Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, zajedno sa laboratorijskim izveštajima, a Više javnom tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Interesantan podatak je da je konferencija za medije na kojoj su obelodanili sumnju da je Muamer Zukorlić ubijen bila istog dana kada je i Rasim Ljajić doživeo saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginuo direktor preduzeća Emisiona tehnika i veze Branko Gogić.

O sumnji da je Zukorlić ubijen, odmah nakon njegove smrti, govorio je i Vojislav Šešelj gostujući na jednoj televiziji.

– Ne vidim logiku da on popije kafu i 15 minuta nakon toga umre, a žao mi je što nije vršena obdukcija- naveo je tada Vojislav Šešelj.

POVEZAN VIDEO:

(Danas)