Početna Apeli Porodici Abdić potrebna pomoć dobrih ljudi: “Što mi nisi spasio četkicu dedo,...

Porodici Abdić potrebna pomoć dobrih ljudi: “Što mi nisi spasio četkicu dedo, kako ću sada prati zubiće”

Mladi bračni par Abdić i njihovo dvoje dječice, četveroipogodišnji Dželil i desetomjesečna Džejla u požaru koji je zahvatio njihovu kuću ostali su bez ičega

“Što mi nisi spasio četkicu dedo, kako ću sada prati zubiće” riječi su malenog Dželila koji je sa svojom sestricom i roditeljima ostao bez krova nad glavom u požaru koji je zahvatio njihovu kuću.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć ovoj porodici.

– Vas molimo za podjelu apela, a porodici Abdić pomoći možete i pozivom na broj 17039 kojim donirate 2 KM. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Mladi bračni par Abdić i njihovo dvoje dječice, četveroipogodišnji Dželil i desetomjesečna Džejla u požaru koji je zahvatio njihovu kuću ostali su bez ičega. Uz pomoć komšija, uspjeli su samo spasiti trosjed, dvosjed, veš mašinu i dječiji ormar. Sve ostalo nestalo je u plamenu.

Našem preslatkom Dželilu komšinica je odmah donijela novu četkicu, a mi mu želimo osigurati topli dom u kome će uživati sa svojom porodicom. Oni trenutno žive u kući Dženaninih roditelja – navodi se u apelu Udruženja Pomozi.ba.

Istaknuto je da Aldin i Dženana jesu zaposleni, ali da već imaju kredit koji moraju otplaćivati, te nisu u stanju ponovo izgraditi novu kuću za svoju porodicu.

Pored poziva na broj 17039, ovoj porodici možete pomoći i donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, klikom na opciju “Doniraj odmah” ili uplatama putem žiro računa.

avaz.ba