Početna Vijesti Novosti Jasmina Izetbegović prepoznala sebe u Karleušinoj i Kikinoj sudbini: Nisam imala izbora

Jasmina Izetbegović prepoznala sebe u Karleušinoj i Kikinoj sudbini: Nisam imala izbora

Poput bombe odjeknula je vijest da je influenserka i jutjuberka Kristina Kika Đukić sebi oduzela život. Kako su njeni prijatelji i saradnici govorili, ona je dugo bila žrtva digitalnog nasilja, koje ne prestaje ni nakon što je Kika sebi oduzela život.

Ova plavokosa jutjuberka izvršila je samoubistvo u iznajmljenom stanu u centru Beograda. Kada je tijelo pronađeno oko 23:40 ustanovljeno je da nema tragova nasilne smrti. Tijelo je prenijeto na obdukciju gdje će biti utvrđen uzrok smrti. Kako su srbijanske “Novosti” objavile u sobi su pronađene određene materije (lijekovi ili opijati) koje će biti vještačene.

Kristinina majka potvrdila smrt

– Sa ogromnim bolom vas obaveštavam da je moja Kika juče preminula. O datumu sahrane ću vas obavestiti – napisala je utučena majka preminule jutjuberke.

Kristina Đukić bila je srpska gejmerka, jutjuberka i influenserka čiji Jutjub kanal je imao 700.000 pretplatnika. Rođena je 25. jula 2000. godine u Beogradu. Posle njene smrti, prijatelji i drugi jutjuberi ostavljaju brojne poruke na društvenim mrežama, kojima se opraštaju od Kike.

Kako je objavio Telegraf Mira Vladisavljević, direktorka Balkan tube festa, oglasila se nakon što je Kika izvršila samoub.stvo i istakla da je tragedija posljedica svega što je Kika, godinama vodila mučnu borbu sa bulingom, vidom nasilja na društvenim mrežama.

Bullying je međunarodno priznat termin koji označava različite oblike nasilja koje vrše djeca prema drugoj djeci. Osobe koje koriste bullying nad drugima mogu biti dječaci, ali i djevojčice.

Naime, upravo je Kika posljednjih godina vodila borbe sa osudama i kritikama na društvenim mrežama, na kraju je nažalost posustala i digla je ruku na sebe.

– Užasna stvar se dogodila protekle noći. Apelujem na sve medije da pažljivo izvještavaju o ovom slučaju i o djevojci koja se pet godina borila sa bulingom. Molim vas imajte razumijevanja – kroz suze je rekla Mira, saradnica tragično stradale jutjuberke.

Povom smrti ove mlade djevojke, Karleuša je odlučila da se obrati svim milionskim pratiocima na društvenoj mreži, pa je oplela po psihopatama koje maltretiraju nedužne ljude na društvenim mrežama.

– Povodom strašne vijesti da se poznata domaća jutjuberka ub.la zbog sajber zlostavljanja, te da je imala samo 21 godinu, imam da izjavim sljedeće: Prvo, porodici izjavljujem najiskrenije saučešće. Ne smijem ni da zamislim bol porodice, majke, u ovom trenutku.

– Drugo, kao osoba koja je godinama na udaru i medija, i psihopata sa društvenih mreža, imam svo pravo da kažem svima su krvave ruke! Svi smo kao društvo krivi!, počela je Karleuša a nastavak njene izjave objavila je i Jasmina Izetbegović kćerka Sebije i Bakira Izetbegoviča. Evo šta je podijelila.

To što sam ja jaka i što sam kao životinja naučila od malena da me vrijeđaju i napadaju, ne znači da je svako jak i ne znači da je to nešto na šta se treba navići, kao da je normlano!

– Nije normalno da te vrijeđaju hiljade i hiljade maloumnika bez imena i slike, kojima nikada nisi zlo učinio, niti na sjenku stao! Nije normalno da se svi sadistički uživaju čitajući i gledajući mrcvarenje žrtve! Bolesno je! Kao društvo smo postali izvitoperena gomila psihopata koje zabavlja tuđa patnja!

Jasmina je ovu Karleušinu izjavu obrazložila i poistovijetila sa sobom, a šta je još dodala, poslušajte ispod u videu, na slijedećoj minutaži 6:33: