Početna Izdvajamo Novo u Sarajevu: Zen Baric Centar nudi usluge terapije čistim kiseonikom

Novo u Sarajevu: Zen Baric Centar nudi usluge terapije čistim kiseonikom

Nedavno je u Radon Plazi otvoren Zen Baric Centar, a posjeduje hiperbarične komore i to dvije ležeće i jednu sjedeću.
Hiperbarična terapija kisikom uključuje disanje kisika u posebno osmišljenoj komori.

Hiberbarična komora je terapija čistim kiseonikom. Podiže nivo energije, vraća vitalnost, podmlađuje, stimuliše proizvodnju kolegena, podstiče eliminaciju toksina, ubrzava metabolizam, pospješuje cirkulaciju krvi, pojačava mentalni fokus te pomaže u borbi protiv nesanice, hroničnog umora i opstipacije i depresije.

Kod njih smo zatekli našu najbolju džudistkinju Larisu Cerić, kao i rukometašice RK Hadžići, koje su koristile upavo ove komore.

Dobra vijest je da je u toku akcija za korištenje komora i to za penzionere kao i mnoge firme.

Pokretač ove priče je 27-godišnja Lana Bukva koja je diplomirala sportski menadžement,6 godina živjela u Dubai-u, gdje je radila kao profesionalni trener i nutricionista.

U Zen Baric Centru nam naglašavju da hiperbarična oksigenoterapija nije medicinski tretman i dodaju da su ove komere primjenjive i za djecu sa autizmom, trudnice, dijabetičare kao i ljude koji se oporavljaju od corone.

Minimalna cijena jednog tretmana je 50 KM, a preporučljivo da se obavi minimalno 10 tretmana.

Tretman traje 1h od čega 10 minuta čine pripreme gdje klijent mora biti u pamucnoj odjeci te skinuti sav nakit/sat itd.

Hiperbarična oksigenoterapija jeste terapijska primjena kiseonika pod povišenim pritiskom, većim od 1 atmosfere. U uslovima povišenog pritiska kiseonik se rastvara i prožima krvnu plazmu, što uslovljava širok spektar pozitivnih biohemijskih i ćelijskih reakcija. HBOT je najpouzdaniji način povećanja dotoka kiseonika do svih ćelija organizma.

Kliničke studije su ukazale na mogućnost HBOT terapije da podstakne proces prirodnog izliječenja podizanjem imuniteta.

Sve dodatne informacije možete pronaći na instagram stranici zenbaric_sarajevo https://www.instagram.com/zenbaric_sarajevo/