Početna Izdvajamo Aida Begić u Sarajevu promovisala knjigu Dunjalučki kahari: Kad se takva žena...

Aida Begić u Sarajevu promovisala knjigu Dunjalučki kahari: Kad se takva žena može ostaviti, ne znam sa kim se može živjeti

reklama

U petak je Sarajevu, Aida Begić, književnica, aktivistica i društvena radnica iz Sanskog Mosta, u sali općine Novi Grad, promovisala svoju knjigu Dunjalučki kahari. Ova knjiga sadrži 28 priča i to je simbolika na 28 godina provedenih u njenom braku.

Promotorica knjige je bila još jedna Krajiškinja, rodom iz Cazina, veoma aktivna spisateljica Kadifa Tahirović- Murajičić.

“Teške su ovo priče, trgane džigere i svaka priča počinje ajetom iz Kur’ana. U tome sam našla snagu. Nema predaje, život je borba”.

“Kod nas postoji uvriježeno pravilo “saburi”, kaže. Šuti i trpi. Sabur nije šuti i trpi. Sabur je zahvali se postojećim, ali sabur je borba. Iskušenja pretvori u snagu, a snagu borbu i nastavi dalje. Ali nema predaje. Ako mi sabur doživljavamo kao ćuti i trpi, onda nas taj sabur vodi u kabur. Plakala sam toliko da su moje oči promijenile boju, ali nisam dozvolila da moja suza padne niže od onih koji su me natjerali na te suze”– istakla je Aida.

“Moramo biti podrška jedne drugoj. Unutarnjom snagom žana je jača od muškarca. 42 puta veću bol od smrtne podnese žena kad se poradja, medicinski je dokazano.

I zato, pričaću do Sudnjeg dana. Razvedena žena je na stubu srama i nije nigdje dobrodošla.

Govoriću u ime svih razvedenih žena. Mlada je ona dobra snaha koja je svakome dobra. Govorimo o diskriminaciji hidžaba u BiH i ima je puno.

“Ja sam ostavljena nakon dugo godina u braku, radi hidžaba. Imamo puno organizacija, Merhameta, Rejjana itd, ali nema podrške. Zato ja želim da 10 posto od ove knjige doniram za žene razvedene pod hidžabom.

Teško u našoj BiH žive žene razvedene- konstantno su pod osudom. Dok sam voljela svoga supruga ja mu nisam nikad rekla NE. Prvi put je to bilo kad je tražio od mene da skinem hidžab, kad smo otišli u Njemačku. Ne možeš cijeniti moje, ako ne znaš cijeniti svoje.”- zaključila je Aida Begić, a onda se javila Mediha Hasić Džafić, recenzent ove knjige koja je Aidu u njenoj knjizi nazvala Divom ranjenog srca.

“Moram ja nešto reći. Nisam ja znala Aidu toliko dobro, ona je išla sa mojom sestrom u školu, znam da je bila ljepotica, bila omiljena kod svih momaka. Nije nosila maramu, ali ovoj ženi sve stoji i sa maramom i bez. I svratim negdje iz Cazina kad sam se vraćala, imam rodbinu tamo. Hajde, kaže, svrati na ručak kod Aide. Tad je ona još bila u kući kod muža, samo što je on po Njemačkoj tad bio, momak slobodan, uređen, moderan… Ništa se to na Aidi nije vidjelo. Prvo na najljepšem mjestu, osim dženeta, ta Una, ne znam ko je vidio Unu, a da nije ostao bez teksta. Tako široka, pa lijepa, pa zelena, pa plava… onda ulazimo u dvorište Aidino, to je najljepše bilo stanje koje sam ja mislila da jedna žena može imati. Lijepa, uređena, sa maramom na glavi, izlazi pred nas, raspjevana, sve na njoj pjeva, od avlije…”, rasplakala se Mediha, i nastavila:

“Dojmile su me ove njene riječi, od avlije, od pčela, od bašte koja je bila sređena, od kuće koja se nije mogla definisati i moderna i rustikalna, tu su bile heklane zavjese… Žena koja je heklala zavjese koje su dva, tri metra široke… Sve je u toj kući plijenilo, svemu je ona dala pečat. Oduševilo me jednostavno. Bila sam ja u puno lijepih kuća, ali u takvoj kući koja ima dušu. Ona je bila pečat te kuće. Ona se sa onom Unom stopila. Onda sam sve govorila “Mašala, mašala”, voljela bih ovu ženu imati u svom komšiluku, znate kad vidite takvu osobu, ona vas jednostavno nadahne, ona nije pokazivala šta ona trpi u svojoj duši. Mislim da se o njoj može napraviti film, eto ja ću našoj redateljici Aidi Begić preporučiti. Pa ja ne znam… Kad se takva žena može ostaviti, ja ne znam sa kim se može živjeti”, ispričala je Džafić i skoro sve prisutne natjerala na suze.

Krajem godine planirano je objavljivanje naredne knjige Hidžabovana i to je nastavak na ovu knjigu Dunjalučki kahari, Aide Begić.

reklama

15 KOMENTARI

 1. Nikada nisam vjerovala da će netko uspjeti natjerati mog muža da me voli toliko nakon 5 mjeseci da budem s drugom ženom, srela sam se s nekim čarobnjakom za pomoć, ali bila sam prevarena i ništa se nije dogodilo, rekla sam si da odustajem do Sastao sam se sa svojom prijateljicom Afroditom, i ona mi je rekla za (majku zoru) Rekla sam da probam posljednji put, a onda sam joj napisala na WhatsApp -u, obećala je da će mi se suprug vratiti nakon 48 sati, nikad vjerovala jer sam bila prevarena dva puta, ali na moje iznenađenje suprug me nazvao nakon uroka i zamolio me da mu oprostim što mi više nikada neće biti nevjeran i sada živimo sretno zajedno s Joy, sve zahvaljujući majci u zoru, kontaktirajte je da biste vratili bivšeg dečka/ muža/ ili radi čarolije da zatrudnite. e -adresa: dawnacuna314@gmail.com
  WhatsApp: +2348032246310

 2. tainoglenna [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/37/8d/73/8f/30/FileMaker-Pro-16-Advanced-1604403-x86x64-Crack-download-pc.html]thingiverse.com[/url]BlackmagicDesignDaVinciResolveStudio141Crackdownload [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/fc/c9/13/fd/b9/av_voice_changer_download_crack_with_keygen.html]https://cdn.thingiverse.com/assets/37/8d/73/8f/30/FileMaker-Pro-16-Advanced-1604403-x86x64-Crack-download-pc.html[/url] oberon curveworks serial [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/2e/51/40/ed/bb/crack-danea-easyfatt-2013rar.html]soalujianmasukunisba[/url] john deere 317 skid steer service manual zip [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/76/f8/77/ee/c4/Astro-Vision-Lifesign-125-Full-Version-Cracked-691l.html]thingiverse[/url] careberconi [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/cb/e8/8a/c5/2f/KMSAuto_147_b5_Windows_Office_Activator.html]thingiverse.com[/url] hyncimporoucceno [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/0c/09/06/66/43/rayyoor889.html]Download[/url] nipsBishenlixMaBled [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/d5/eb/2e/a6/54/nikodorit380.html]Download[/url] Kachpaceanaere [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/62/37/d4/dc/37/Orianthi_Believe_FLAC_2009.html]thingiverse[/url]winkochan studio 8.5 crack e seril-4shared.torrent [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/e6/57/45/cb/0e/HACK-ASUS-GPU-Tweak-setupexe.html]Download[/url] Formulaire De Demande De Visa Canadien En Haiti Pdf 30 [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/7d/d1/62/ed/10/Propellerheads-Reason-501-Serial-Key-keygen.html]https://cdn.thingiverse.com/assets/37/8d/73/8f/30/FileMaker-Pro-16-Advanced-1604403-x86x64-Crack-download-pc.html[/url]

 3. Želim obavijestiti svijet o doktorici Dawn Acuni Velikoj koja je bacila čarolije koja mi je vratila muža kad sam mislila da je svaka nada izgubljena. Doktorica Dawn Acuna iskoristila je svoju moćnu čaroliju da mi izmami osmijeh na lice tako što je vratila mog čovjeka svojom čarolijom, isprva sam mislila da sanjam kad mi se muž vratio na koljena moleći me da mu oprostim i prihvatim ga nazad i čak i od tada me voli više nego što sam ikada očekivao, tada sam se zavjetovao da ću obavijestiti svijet o doktorici Dawn Acuni jer je ona poslana od Boga. Imate li problema u svojoj vezi? je li vaš partner prekinuo s vama i još uvijek ga volite i želite natrag? Imate li problema s financijama? ili trebate li bilo kakvu pomoć, obratite se doktorici Dawn Acuni danas jer vam dajem 100% jamstvo da će vam pomoći baš kao što je pomogla meni: {dawnacuna314@gmail.com}
  WhatsApp: +2348032246310

 4. Moj bivši dečko napustio je mene i moju kćer prije šest tjedana nakon što sam pokušao gotovo sve da vratim svoju vezu, bio sam razočaran. Ništa mi nije išlo. Tjedan dana kasnije, dok sam se kretao po svom Instagramu, vidio sam neka svjedočanstva o DR -u, zori koja pomaže ljudima da obnove svoju vezu i poprave pokvarene domove, isprva sam bio skeptičan, ali odlučio sam pokušati i uspostavio sam kontakt s DR, Dawn za njezinu pomoć, nekoliko dana uspostavljanja kontakta s njom, sve se automatski promijenilo, moja tuga postala je Radost, osmijeh mi je bio na licu, sve se dogodilo vrlo brzo i rezultat je bio savršen. Koristim ovaj medij kako bih cijenio doktoricu Dawn, ako imate poteškoća u vezi Dr Dawn Acuna je jedina osoba koja vam može pomoći: dawnacuna314@gmail.com
  WhatsApp: +2348032246310

 5. tainoglenna [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/1b/ee/33/3f/4a/Activator-for-Windows-and-Office-KMS-Pico-v91-crack.html]Download[/url]solucionario aritmetica de baldor gratis [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/6b/9d/d8/73/4a/rashgrayh519.html]Download[/url] Addivamopsiskbiofilm [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/36/00/8a/02/4d/baixar_filme_a_perfect_ending_legendado__gratis.html]Pocket Gangsters Full Movie Download Hd Mp4[/url] revue technique automobile gratuit touran fr [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/37/91/15/22/27/Keytext_Unlock_Code_Keygen_102.html]thingiverse[/url] robomongo download for windows 7 32-bit 13 [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/82/59/26/8a/f2/wyllafrag768.html]grammarway 1 teacher book pdf.49[/url] hyncimporoucceno [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/0a/c8/be/17/30/crooklor701.html]thingiverse[/url] tmpgenc authoring works 4 serial number [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/5f/0b/b2/dc/73/Official_Leagoo_M9_MediaTek_MT6580_Stock_Rom.html]Autodata 3.40 Ita Torrent ostacoli codifica po[/url] curtis richards halloween pdf free [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/d1/ff/48/31/47/Babyface-Discography-320-Torrent.html]thingiverse[/url]Ideangegode [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/a1/de/2b/cb/bc/mercielle749.html]Download[/url] griaule fingerprint sdk 2009 keygen software [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/39/fb/73/91/31/Nero-71160-With-keygen-and-Activator-full-version.html]Sublime Text 3 [Build 3065][x86-x64] [License] Serial Key Keygen[/url]

 6. Pozdrav prijatelji, moje ime je Anna Andreeva. Ovdje sam da prenesem dobru vijest potrebitima. Bio sam depresivan kad me supruga napustila zbog drugog muškarca, jer sam tražio da prestanem raditi jer sam imao rak i slomio sam se. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina mogućnost bila da umrem, pokušao sam je nazvati, ali me ona ignorirala, poslao sam joj SMS i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem niti šaljem, pa jednog dana Ući ću u kontakt sa svojim prijateljem na Facebooku i sve sam mu objasnio, a on mi je rekao da je i ranije imao iste probleme, upoznao me s čarolijom za čaroliju koja se zove doktor Alaba, poslao mi je svoj osobni e -mail i kontaktirao sam ga putem [ dralaba3000@gmail.com] i brzo mi je odgovorio, objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem što je to učinio za toliko ljudi koji nikada nisu vjerovali u magiju, ali pogriješio sam pokušavajući ga uvjeriti 24 sata da glumi čarolija i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzela sam ga samo 2 dana i bila sam slobodna. Sljedeći dan nisam mogao vjerovati svojim očima, netko mi je pokucao na vrata i nisam očekivao nikoga taj dan, odjednom je moja žena plakao i nisam mogao izdržati, molio sam se i tražio oproštaj, odmah sam nazvao me iz moje tvrtke u kojoj sam godinama radio, a unaprijeđen sam na mjesto direktora jedne tvrtke za paragone u SAD -u, molim vas pomozite mi zahvaliti dr. Alabi što mi je vratio sve što sam prije izgubio, možete ga kontaktirati i putem whatsappa / viber sa svojim telefonskim brojem: +1 (580) 373-2215.

 7. tainoglenna [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/1e/f3/5a/94/6c/ulrymarc762.html]Download[/url]Motu Patlu Ki Jodi Ringtone Download [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/bb/f3/bf/46/61/clichah67.html]thingiverse[/url] a collection of short stories and poems icse pdf freegolkes [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/0b/1f/2c/55/1f/elijaimi698.html]Raja Ki Aayegi Baaraat movie download hd 1080p[/url] AssigeBoge [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/2a/af/80/73/ed/chalyab211.html]fabfilter pro q license key 41[/url] careberconi [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/67/5b/48/39/3f/faykha832.html]Download[/url] thiruppugazhlyricsandmeaningintamilpdfdownload [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/fb/48/2e/13/fe/redquede2.html]Download[/url] Zokkomon Movie Download Free Hd [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/0e/6b/02/70/93/ulrymarc766.html]Download[/url] ramnasoftware wapka mobi live tv [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/4b/83/de/33/3b/cecimoth796.html]thingiverse[/url]Ideangegode [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/d2/22/09/9e/99/dedmar522.html]Download Raudhatul Muhibbin Pdf Freel[/url] download game limbo 2 full version [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/ea/9a/88/62/63/calleron129.html]Niskaram Poorna Roopam Pdf Downloadl[/url] [url=https://wiki.allnetwork.org/index.php/User:36.72.219.22]MiTek WoodEngine V. 5.1.21.4 SW[/url] 6d19937

 8. bajrangi bhaijaan movie download hd 1080p kickasstorrents [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/92/56/4f/d9/4c/russiodel624.html]Download[/url]kendrick lamar good kid maad city album free zip download [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/6e/06/be/e8/8d/shanedy956.html]Download[/url] Addivamopsiskbiofilm [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/d8/c2/26/8a/1c/henwilh499.html]thingiverse[/url] AssigeBoge [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/df/86/03/12/15/raphella763.html]thingiverse[/url] careberconi [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/1d/5e/06/d2/9a/harmoreatt108.html]Download[/url] hyncimporoucceno [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/71/86/6b/3a/eb/garverb698.html]https://cdn.thingiverse.com/assets/92/56/4f/d9/4c/russiodel624.html[/url] nipsBishenlixMaBled [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/7d/a6/40/35/76/laugsmili651.html]https://cdn.thingiverse.com/assets/92/56/4f/d9/4c/russiodel624.html[/url] Kachpaceanaere [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/94/5f/6f/13/24/volgalin711.html]thingiverse.com[/url]Ideangegode [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/6b/15/c6/55/61/vladlcon852.html]thingiverse[/url] Bekpseuccarpauct [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/09/2d/fd/03/8f/ragusors828.html]thingiverse.com[/url] [url=https://bojackexpress.com/thread-357688.html]terjemahankitabtanbihulghafilinpdf324[/url] c3_f22c

 9. Jaime Duran Barba El Arte De Ganar Pdf Free [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/3a/c2/57/10/59/kamaktre456.html]Matchitecture Taj Mahal Pdf Download[/url]Omismimmup [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/95/af/7b/29/b5/dagnetak961.html]thingiverse.com[/url] Addivamopsiskbiofilm [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/f5/03/b6/1d/84/kasctena310.html]Graphisoft Archicad 12 Crack Seriall[/url] Windows 7 Slic Loader 249 Activation [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/0e/2b/3b/a9/ce/maisgod308.html]thingiverse[/url] careberconi [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/a8/c1/7b/97/28/kalmynatth340.html]thingiverse[/url] driver avermedia a857 win7 download [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/e3/a6/e9/3b/f2/daryc397.html]Download[/url] crack para state of decay pc download [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/0f/19/2c/b7/c5/patrwazir415.html]Download[/url] CHICHEWA BIBLE DOWNLOAD [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/85/3d/74/95/20/cheheafc803.html]International Cricket Captain 2010 Crack Free Download[/url]Ideangegode [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/ec/d2/2b/c9/3c/garverb845.html]https://cdn.thingiverse.com/assets/3a/c2/57/10/59/kamaktre456.html[/url] Download Atm Error 2 720p Film [url=https://cdn.thingiverse.com/assets/93/c0/d7/14/eb/uniqgia914.html]https://cdn.thingiverse.com/assets/3a/c2/57/10/59/kamaktre456.html[/url] [url=http://www.supercartube.com/blog/585615]Teri Meri Kahaani hai full movie download 720p[/url] 99378b7

 10. Danas je najsrećniji dan u mom životu, pokušavala sam sve moguće načine da zatrudnim više od 8 godina nakon što sam se udala za svog voljenog muža, ali ništa mi nije uspelo dok nisam upoznala svog veoma dobrog prijatelja koji me je uputio kod dr Dawn acuna , napisao sam dr. Dawn acuna na Whatsapp-u i objasnio joj svoju situaciju, dala mi je svoje svjetove i obećala da će mi pomoći, uradio sam sve što je tražila od mene, otišao sam u bolnicu 4 sedmice nakon uroka i doktor je rekao da sam trudna, ovo je donelo radost u moje domacinstvo, konacno imam svoje prelepo dete, sada sam potpuno sretna udata zena, sve hvala dr Dawn acuna, kontaktirajte je za bilo kakvo resenje,
  * Ako želite da zatrudnite.
  * Ako želite da zaustavite pobačaj.
  * Ako želite da vratite svog ljubavnika.
  * Ako želite da imate sretan dom.
  * Ako želite sreću u bilo kom pogledu.
  * Ako imate problema sa vaginom/penisom.
  Ona će vam odmah pomoći.
  E-pošta: dawnacuna314@gmail.com
  Whatsapp: +2348032246310

 11. Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
  * Daca vrei sa ramai insarcinata.
  * Dacă doriți să opriți avortul spontan.
  * Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
  * Dacă vrei să ai o casă fericită.
  * Dacă vrei noroc sub orice aspect.
  * Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
  Ea te va ajuta imediat.
  E-mail: dawnacuna314@gmail.com
  Whatsapp: +2348032246310

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime