Početna Izdvajamo U Sarajevu otvoren prvi salon “Afričke pletenice Ada” u Bosni i Hercegovini

U Sarajevu otvoren prvi salon “Afričke pletenice Ada” u Bosni i Hercegovini

U četvrtak, 2. septembra u Sarajevu je svečano otvoren salon “Afričke pletenice Ada” , a ovo je ujedno i prvi salon u BiH ove vrste. 

Vlasnica Ada je odlučila da nakon 15 godina rada i iskustva u pletenju pletenica, gradu Sarajevu, ali i BiH ponudi nešto novo, a jedinstveni salon se nalazi  na lokaciji Zmaja od Bosne bb, TC Robot Socijalno (3. sprat).

Afričke pletenice vrlo su moderne te ih sve češće možemo vidjeti na glavama zvijezda i poznatih. Njihova izrada nije laka, vrlo su zamršena i učinkovita frizura. Prilikom izrade pletenica potrebna vam je velika preciznost i strpljenje zbog čega se većina ljudi odluči kosu dati rukama stručnjaka.

Vlasnica novootvorenog salona za Afričke pletenice – Ada, kako i sam salon nosi naziv je ekspert po tom pitanju, a o ideji i realizaciji otvaranja prvog salona u BiH za Afričke pletenice i sve vrste pletenica govorila je na samom otvorenju za Senzacija.ba portal.

– Sve je krenulo prije nekih 15 godina, kada sam na svojoj prijateljici koja se vratila iz Afrike vidjela te pletenice. Međutim, u tom trenutku apsolutno niko u BiH i Sarajevu nije radio te pletenice i onda smo razmišljale kako da mi to napravimo jedna drugoj. Pokušale smo i to je ispalo tako savršeno. Kada sam izašla u grad, vidjeli su me i sreli, pitali kako odakle, te sam rekla da stvarno to ja radim – otkriva nam Ada i objašnjava kako se od tada spontano javilo interesovanje i želja kod svih djevojaka koje su je vidjele da imaju istu frizuru.

– Sve je tako nekako i krenulo, tražili su broj telefona, davala sam jednoj, drugoj, trećoj i tako je krenulo, što bi se reklo od usta do usta, prijateljice, rodbina, komšinice, poslije sam došla i na društvene mreže, što je pozitivno kada su te mreže u pitanju. Tu sam se reklamirala, svaki svoj rad sam objavljivala i sticalo se sve više i više pratitelja, prijatelja i klijenata.  Sav taj period do danas, za tih 15-ak godina, ja sam se bazirala na pletenice – objasnila nam je Ada koja je završila ekonomiju, ali je ljubav prema pletenicama ipak odvela na drugi put.

– Magistar sam ekonomije. U isto vrijeme sam dakle i studirala, radila i bavila se pletenicama, usavršavala se. Radila sam i u svojoj struci, međutim, shvatila sam da je jednostavno ovo nešto što ja volim. Željela sam da otvorim salon, to je prvi salon u BiH za Afričke pletenice i općenito pletenice, tako da mi je jako drago i ponosna sam. Iza mene stoji velika i ogromna ekipa djevojaka kojima sam radila pletenice do sada – završava Ada.

Ukoliko želite biti unikatne, Salon “Afričke pletenice Ada” je pravo mjesto za Vas! Egzotični look će potrajati, jer pletenice se jednostavno održavaju i traju 2-3 mjeseca. Boja, dužina i debljina je po vašoj želji!

Za više informacija možete da se javite na: 061 308 610

Instagram: https://www.instagram.com/africkepleteniceada_braids/
Facebook: https://www.facebook.com/pleteniceADA