Početna Vijesti Novosti Novinari iz Srbije otišli na kućni prag Sadika Hasanovića, njegova majka poručila:...

Novinari iz Srbije otišli na kućni prag Sadika Hasanovića, njegova majka poručila: Ja svoje dijete nisam učila takvim pjesmama

Nakon skandala koji je potresao Srbiju, ali i region, ekipa Srpskog telegrafa posjetila je porodičnu kuću finaliste “Zvezda Granda” Sadika Hasanovića.

Kad su stigli do kuće u kojoj živi pjevač, ispred ulaznih vrata zatekli su njegovu majku:

– Ovo je Sadikova kuća, a ja sam mu majka. Vjerujte da zaista neću da vam dajem nikakve izjave. Moj sin je rekao šta je imao, ostavite nas. Pustite nas na miru dok dođemo sebi od svega što nam se desilo – rekla je bijesno Hasanovićeva majka.

Novinari su joj rekli kako rade svoj posao, na što je odgovorila:

– Razumijem ja vas, ali razumite i vi mene. Ja ne znam uopšte kako je došlo do ovoga. To treba pitati novinare i portale ko je tu i šta je, eto – rekla je žena, okrivljujući medije za ranije postupke njenog sina.

– Novinari su za sve krivi. Oni su iskopali nešto iz njegove mladosti, iz njegovog djetinjstva. I šta vi sada hoćete od mene, da ja pričam šta je bilo prije nekad, kad je Sadik prohodao, s kim se slikao ili šta?! Ja ne znam, ljudi, znate li vi, bre, koje su to godine i šta je to. I šta svako radi sada da se ja vraćam u prošlost šta je ko radio.

– Ja moje dijete nisam učila takvim pjesmama, kao što je pjesma “Ej, ko na Božić u Kravicu dođe”, nikad ga tom pjesmom nisam učila. Ja sam oduvijek Sadika učila samo dobrim stvarima. Moje dijete, ako je možda i zapjevalo tu pjesmu na nekom nastupu ili gdje je već traženo, vi znate kako to ide i šta ide. On je, bre, bio dijete, prije svega, i nemam za šta i da kažem kako i šta. Ne mogu da pratim svaki svoj, a kamoli njegov korak. Nemam potrebe da se pravdam više nikom stvarno.

Kada su je pitali da li ima potrebu da se izvini ljudima u Srbiji, Hasanovićeva je bila oštra.

– On je dao objavu kao što je dao – rekla je ona i dodala:

– Molim vas sad je ovo stvarno, molim vas, bre! Ej, molim vas, Sadik je dao izjavu, je l’ ste je vidjeli i šta hoćete? Ja nisam učila dijete da pjeva te pjesme i vi ne možete tako da mi kažete sada. Da vam kažem da je tu pjesmu pjevao svako po Bosni, sve te grupe, nije sigurno on samo. Ne znam da li je Sadik sam naučio tu pjesmu. Molim vas, ostavite me na miru – rekla je bijesno Hasanovićeva, a u tom trenutku je izašao i Sadik.

– Dobar dan. Ja bih vas zamolio da nas odmah napustite ako nije problem. Napustite moj privatni posjed!

Kada su ga pitali da li ima potrebu da se izvini srpskom narodu, ljutito je rekao:

– Napustite posjed odmah!

Zbog ovih izjava i “pravdanja” Sadikove majke, danas je za Senzacija.ba reagovao izrevoltirani Naser Orić:

rpt

rpt

ekskluziva.ba