Početna Izdvajamo Predstavljena hit destinacija za 2021. godinu: Novčano najpristupačniji grad u kojem sigruno...

Predstavljena hit destinacija za 2021. godinu: Novčano najpristupačniji grad u kojem sigruno do sad niste bili

Na prvom mjestu nalazi se Kumburgaz, grad koji je oko samo sat vremena vožnje udaljen od Istanbula, a u koji se u okviru ovog plana programa i putuje.

 

Global Travel, jedna od onih turističkih agencija kojima putnici vjeruju, nedavno je objavila listu najboljih lokacija za putovanja u 2021. godini. Na vrhu liste, sasvim neočekivano, našao se Kumburgaz, mali gradić na obali Mramornog mora. 

Razlozi zbog kojih je Global Travel upravo Kumburgaz stavio na prvo mjesto najpoželjnijih destinacija ove godine su činjenice koje su nam predočili:

Ako se odlučite za odmor u Kumburgazu, imaćete mogućnost da obiđete Istanbul + Bursu  + Edirnu.

U Kumburgaz možete putovati busom već od 369 KM ili avionom od 649 KM.

Sve informacije možete dobiti na 061 713 392 ili  062 510 165


Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 60km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom.

-Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama.

-Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora.

-Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko se budete odlučili za odmor.

Polasci:.,19.06.,03.07.,10.07.,17.07.,24.07.,31.07., 07.08.,14.08.,21.08.,28.08.,11.09.,25.09.

Aranžman autobusom 9 dana, polasci subotom, povratak nedjeljom 

1.DAN / subota / Polazak iz BiH
Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci iz: Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Bijeljine (mogućnost polaska iz Banja Luke za veće grupe), putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv.) noćna vožnja

2.DAN / nedjelja – Kumburgaz Marin Princess
U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz, smještaj grupe u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** Odmor. Noćenje

3.DAN / ponedjeljak / – Kumburgaz Marine Princess
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

4.DAN  / utorak / – Istanbul
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti uz oficijenog vodiča Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

5.DAN / srijeda / Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

6.DAN  / četvrtak / Bursa

Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet u Bursu. …(nekad zvana Brusa) je grad u sjevernozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas pozato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga… Povratak u hotel… Noćenje…

7.DAN  / petak / Kumburgaz Marin Princess

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

8.DAN  / subota / Kumburgaz – Edirne

Doručak u hotelu. Check out iz hotela, pripreme za polazak prema Edirnama. Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i  karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz  kraća zadržavanja grupe radi odmora.

9.DAN  / nedjelja / BiH 

Planirani dolazak na odredište u jutarnjim – prijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj programa