Početna Vijesti Novosti Uznemirujući video: Pogledajte kako naoružani muškarac puca po Beču, vlada opsadno stanje,...

Uznemirujući video: Pogledajte kako naoružani muškarac puca po Beču, vlada opsadno stanje, raznio se jedan od napadača

Kako javljaju Bosanci koji žive u Beču svi prilazi centru grada su blokirani, riječ je o terorističkom napadu, potvrdile su austrijske vlasti

https://twitter.com/DnevniAvaz/status/1323370170392453126?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1323370170392453126%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Favaz.ba%2Fglobus%2Fsvijet%2F606289%2Fuznemirujuci-video-pogledajte-kako-naoruzani-muskarac-puca-po-becu-vlada-opsadno-stanje-raznio-se-jedan-od-napadaca

Ispred sinagoge u Beču večeras se desila pucnjava u kojoj prema informacijama austrijskih medija sedam osoba je ubijeno. Mediji javljaju da se desila i eksplozija.

Kako javljaju Bosanci koji žive u Beču, a koji su nas zamolili da ne pišemo njihova imena kako ne bi bili dodatno provjeravani od austrijskih vlasti, svi prilazi centru grada su blokirani.

– Ovako nije bilo od 2. Svjetskog rata. Ljudi su isprepadani, situcija nije dobra – kazao je čitatelj “Avaza” koji godinama živi i radi u Beču.

Kako je saopćilo ministarstvo unutarnjih poslova, jedan od napadača je mrtav, javlja Hina.

Ministar unutrašnjih poslova je potvrdio kako se radi o terorističkom napadu koji je počinilo više napadača.

Potvrđeno je i kako je jedan od policajaca ranjen i teško ozlijeđen.

Na snimku koji su “Avazu” poslali čitaoci iz Beča vidi se jedan od napadača u bijelom kombinezonu kako puca iz puške.

Mediji navode da je sedmero mrtvih, a navodno je bilo i više napadača, a jedan od njih raznio se eksplozivom koji je imao za pojasom, piše OE24.

Ranjen je i policajac koji je u kritičnom stanju.


.

.

.

avaz.ba