Početna Izdvajamo Walter Ego Pub 2 i na novoj adresi – na Marin Dvoru:...

Walter Ego Pub 2 i na novoj adresi – na Marin Dvoru: Pizzerija i pivnica posvećena gradu Sarajevu i njegovim herojima

Nakon uspješnog otvaranja Walter Pub-a br. 1, na Koševskom Brdu, jučer je u 16 h svečano otvoren novi Walter Pub br. 2 Marin dvoru.
Walter Ego Pub, pizzeria i pivnica, posvećena gradu Sarajevu i sarajevskim herojima, i svim onima koji su tu odrasli i za ovaj grad umrli uz zvuke stare ex-Yu muzike. Naš Valter je samo jedan od njih…
Pored drugog Waltera na Marin Dvoru, Walter Pub možete naći i u prvom Walteru na Koševskom Brdu, Brće Begić 26. U ponudi imaju ne samo kraft pivo iz već poznate Pivare (sada i destilerije) Semizburg, već i viski, prvi bosanski, Bos Taurus.
Semizburg po ekskluzivnoj recepturi samo za njih pravi tri različita piva, Walter Red IPA, Walter Dark (tamni lager) i Walter Light (Bohemian Pilsner), kao i Small Batch Single Malt Walter Ego viski i Walter Ego gin!!!
Pored ugođaja i selekcije pića, pobrinuli su se da gostima ponude i selekciju najboljih pizza i pasti, kao i kobasica i drugih grickalica.
Inače, zanimljivo je kako je došlo do ideje o otvaranju Walter Ega. Naime, Samra se nakon 20 godina rada za UN nedavno vratila u Sarajevo, te skupa sa svojim partnerom – kuharom i pizza majstorom Adisom i Semizburgom su željeli ponuditi svojim gostima poseban ugođaj.
Kada se ovakvi ljudi sa posebnim iskustvom nađu na jednom mjestu onda je jasno da će i samo mjesto posebno.
Kako Samra kaže otvorila je sebi kafanu da ima gdje da izađe i osjeća se kao kod svoje kuće.

Walter Ego Pub je mjesto koje odiše posebnim duhom. Konobarice u odorama pionirki, sa crvenom maramom i petokrakom u znak na jedan dobro zapamćen period zaista čine da se osjećate u drugom vremenu. Walter Ego Pub je tu za vas bilo da se radi o vašoj potrebi da se dobro provedete, uživate u najljepšim pićima ili posebnim specijalitetima. Budite dio jedne lijepe priče i opustite se sami, s prijateljima ili obitelji. Walter Ego Pub piše vaše najljepše momente, stoga ste svi dobrodošli.

Walter Ego možete pratiti i na Facebooku ili Instagramu:

https://www.instagram.com/walteregopub/

https://www.facebook.com/walteregopub/about/?ref=page_internal

. .

..

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

.

. . . .

.